wandelcoaching

Leer in deze wandelcoaching training onze reflectieve vorm van coachen. Dat doen we tijdens aangename wandelingen in de mooiste natuurgebieden. Je leert in deze outdoor coaching bijscholing de omgeving uitvoerig te benutten. Daardoor kun je het proces van coaching aanzienlijk verdiepen. Leer het van onze deskundige outdoor docenten.

Op veel locaties: Drunen Ambt Delden Overveen Vierhouten Soest

Reflectieve wandelcoaching

Wij onderrichten een reflectief georiënteerde vorm van wandelcoaching. Dit is een krachtige vorm van persoonlijke begeleiding die sinds 1995 door Peter Krijger is ontwikkeld, samen met andere docenten van het Atma Instituut.

De omgeving wordt bij deze vorm van coaching als extra hulpbron gebruikt. Er wordt niet alleen gewandeld en gepraat, maar er wordt voortdurend gereflecteerd op de omgeving. Daarbij wordt alles benut als inspiratiebron om te reflecteren op de innerlijke processen van de cliënt. 

Voor wie?
Deze training is geschikt voor professionals op het gebied van psychosociale begeleiding die kennis willen maken met Reflectieve WandelCoaching.

Kosten & Praktische informatie

 • 1 dag
 • 199,- *
 • diverse startdata, zie startdata & locatie
 • 10:30 - 16:00 uur (verzamelen om 10:00 uur)
 • bewijs van deelname (HBO niveau)
 • geen specifieke vooropleiding of werkervaring vereist
 • studiebelasting: ± 12,5 uur (lesdag en reader)
 • minimaal 10 - maximaal 14 deelnemers

* Koffie en thee is op rekening van het Atma Instituut. Neem je eigen lunchpakket mee want we blijven de hele dag in het bos. We blijven op loopafstand van de startplek. Als het veel regent, kan het zijn dat we tijdens de lunch even terug naar de startplaats om te schuilen en op te warmen. Daar kun je alleen niet je eigen lunchpakket gebruiken. 

Trainers

Peter Krijger

Docent, directeur en oprichter van het Atma Instituut. Therapeut sinds 1986 en outdoor coach sinds 2000.
Louise Barto, docent opleidingen Atma Instituut

Louise Barto

Docent binnen opleidingen LifeDesign en outdoor trainingen. Louise is therapeut en coach sinds 2005.
Karina Jansen, docent opleidingen Atma Instituut

Karina Jansen

Docent binnen opleidingen LifeDesign en outdoor trainingen. Tevens expert in outdoor teambuilding.

Coen van Broekhoven

Internationaal docent outdoor lifecoaching / wandelcoaching, gespecialiseerd in relaties en werken met mannen.

Reflecteren op de omgeving

Tijdens reflectieve wandelcoaching gaan we in dialoog met onszelf en de omgeving. Dat doen we door de aandacht op de omgeving te richten en te observeren welke gedachten en gevoelens daardoor gereflecteerd worden. Op deze manier komen we in contact met onze diepere verlangens en behoeften. Die kunnen door alleen te praten veel moeilijker bereikt worden. Tijdens de training leer de belangrijkste basisvaardigheden van reflectieve wandelcoaching. Je leert de basisvragen voor het stimuleren van reflectie en wat je doet met de objecten in de omgeving.

De symboliek van de natuur

De grote rijkdom aan planten, dieren, bomen, struiken en landschappen kunnen op allerlei manieren worden benut. De natuur is namelijk uitermate geschikt om symbool te staan voor de innerlijke processen van de cliënten. Zij zien deze gespiegeld in de omgeving. De combinatie van reflectie op de omgeving en de lichamelijke activiteit, zorgen voor de grote effectiviteit van wandelcoaching. Door de lichaamsbeweging en de variatie van de omgeving, komt ook het innerlijk van de cliënt eveneens in beweging. En uiteraard werkt de natuur heel ontspannend, wat diepere inzichten en gevoelsbelevingen sterk bevordert.

Het levenspad

De wandelpaden symboliseren het levenspad van de cliënt. Tijdens het wandelen verandert de omgeving voortdurend en daarmee ook de visie op het levenspad. Door geregeld te lopen en te praten worden hoofd en lichaam met elkaar verbonden en daarmee dus de ratio en het gevoel. 

Gelukshormonen

Veel filosofen, wetenschappers, musici en kunstenaars maken graag wandelingen in de natuur om inspiratie op te doen. Een andere fijne meerwaarde van wandelen is dat er gelukshormonen zoals dopamine en endorfine worden vrijmaakt. Daardoor voel je je meteen lekkerder in je vel zitten. 

Toepassingen

Wandelcoaching kan vooral goed worden toegepast bij:

 • Ontdekking van passies en talenten;
 • Duidelijheid scheppen in levensdoelen;
 • Ondersteuning van belangrijke overgangen naar een nieuwe fase in de loopbaan of levensloop;
 • Verbetering en verdieping van relaties, zowel privé als op het werk;
 • Stressrelease en ontdekken van de oorzaken van stress;
 • Het voorkomen of herstellen van een burn-out.

koel weer?

Trek dan warme kleren aan!

Het is raadzaam je warm te kleden in de koele maanden. We wandelen veel, maar we staan ook regelmatig stil als we werkvormen uitleggen of demonstreren, en als je oefent met medestudenten. Dan kan het wel best fris zijn!

vervolg Trainingen

Je kunt na deze 1-daagse training ook meedoen aan de 5-daagse Training Outdoor Life Coaching. of de 3-daagse Training Outdoor Loopbaancoaching. De eerste lesdag van deze training is gelijk aan de 1-daagse training Wandelcoaching. Daarom kun je je na de 1-daagse training inschrijven voor de Training Outdoor Life Coaching of Outdoor Loopbaancoaching. Dan kun je, mits er plek is, meteen deelnemen aan de tweede lesdag. De resterende dagen zijn ook te volgen tijdens een later tijdstil. Het bedrag dat je hebt betaald voor de 1-daagse training wordt dan verrekend.

ERKENNING

Deze training is erkend door KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen)Aan de training WandelCoaching – 1 dag zijn 6 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches: www.NOBCO.nl    NEDERLANDSE ORDE VAN BEROEPSCOACHES

Lees meer

Foto van twee deelnemers die wandelen in het bos

Zomerweek in Vierhouten

In Vierhouten hadden we twee grote groepen van 16 tijdens de zomerweek. Het was heel warm, maar de grote loofbomen van de Veluwe gaven veel beschutting.

Louise Barto coacht deelnemer wandelcoaching

Gebruik de omgeving als inspiratiebron

De omgeving om je heen, waar je samen met je cliënt bent, is bij coaching altijd goed te benutten. Benut deze rijke inspiratiebron, of je nu binnen of buiten werkt.

Scroll naar top