verdiepingsweekend

Tijdens dit verdiepingsweekend zijn lichaamsgerichte, energetische en outdoor werkvormen het middel naar verdieping. Daarnaast leer je automatisch nieuwe coaching tools. Het wordt geleid door de ervaren coach en therapeut Carin Mannak, in haar werkruimte in de mooie natuur van Soest.

IN HET KORT

Ook dit jaar organiseert het Atma Instituut weer een verdiepings 2,5-daagse voor coaches (in opleiding). Verdieping in je eigen zijn en de mogelijkheid om aan je eigen proces te werken in een rustige en veilige setting, op een mooie bosplek in de natuur van het Monnickenbosch bij de Soesterduinen.

Voor wie?
(Oud)studenten van een opleiding bij Atma of vergelijkbaar instituut.

Praktische informatie

* Voor niet Atma studenten geldt dat er vooraf een vrijblijvend (telefonisch) intakegesprek plaatsvindt.

trainer

Carin Mannak

Opleidingsmanager van de opleidingen Lichaam & Geest. Meer dan 20 jaar ervaring als docent en trainer in het Atma Instituut

wat houdt de training in?

Tijdens deze dagen zijn lichaamsgerichte, energetische en outdoor werkvormen het middel naar verdieping in jezelf en de ander. Ook maken we gebruik van meditatie en de verbinding met de natuur. Onderdeel van het programma is een zweethutceremonie. Er wordt zowel binnen als buiten gewerkt.

We hebben een speciaal  programma ontwikkeld, waarin je training en begeleiding krijgt van een ervaren team. Hoewel het doel in eerste instantie is om voor jezelf verdieping te vinden in bepaalde thema’s, leer je automatisch ook allerlei nieuwe tools voor coaching.

rooster 2019

 • Les 1 vr 5 juni 2020

  19:00 - 22:00 uur
  Gezamenlijke start, Inquiery methode, gronding en lichaamswerk, zweethutceremonie

 • Les 2 za 6 juni 2020

  10:00 - 17:00 uur
  Natuurcoaching en rituelen, lichaamswerk, ademgericht coachen

 • Les 3 zo 7 juni 2020

  10:00 - 16:00
  Vier windstreken meditatie, werken met principes vanuit de kabbalah; de weg van impuls naar manifestatie, gezamenlijke afronding.

Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen er kleine wijzigingen in het programma zijn.

testimonials

Het verdiepingsweekend heb ik als erg waardevol ervaren. De veilige omgeving, vriendelijkheid en warmte gaven alle ruimte om er te mogen zijn, los te laten en te groeien.

Het heeft mij heel veel helderheid gebracht over wat ik echt wil en daar ben ik nu ook voor gegaan!

Desiree Overeem

deelnemer verdiepingsweekend 2018

Wie er ooit aan twijfelt om deel te nemen aan een verdiepingsweekend met Carin Mannak, kan die twijfels wat mij betreft meteen opzij zetten. Niet dat ikzelf ooit getwijfeld heb, want nadat ik twee dagen les had gekregen over lichaamsgericht coachen, wist ik dat hier meer over wilde weten.

Deelnemer verdiepingsweekend mei 2014

Wat erg fijn was, was dat er steeds de mogelijkheid was om je even terug te trekken voor wie daar behoefte aan had. Respect, aandacht, warmte en verdieping zijn wat mij betreft dan ook de woorden die kenmerkend zijn voor dit weekend. En dit alles in de prachtige omgeving en in de deskundige en vertrouwde handen van Carin maakt dat ik dit weekend van harte aanbeveel aan iedereen die deelname overweegt.

Deelnemer verdiepingsweekend mei 2014

De manier waarop Carin aanvoelt en ruimte en aandacht geeft aan wat een ieder nodig heeft is heel bijzonder. Er gebeurde veel in het weekend en er is hard gewerkt door iedereen, zonder dat dit enig moeten met zich meebracht.

Deelnemer verdiepingsweekend mei 2014

Voor mij was dit een weekend om weer even stil te staan bij mijn eigen ontwikkeling en keuzes die ik tot dan toe gemaakt had. Wie ben ik als mens, en wie ben ik als coach? In het weekend kom je weer wat meer over jezelf te weten en leer je dat er vele leuke interventies zijn, die je op elkaar leer toepassen. Dit alles onder begeleiding van een zeer bekwame en inspirerende docent, die in staat is om samen met twee assistent begeleiders een veilige sfeer neer te zetten waarbij je je direct op je gemak voelt.

Deelnemer verdiepingsweekend 2017

Tijdens mijn opleiding Lichaamsgerichte Coaching heb ik ervoor gekozen deel te nemen aan het Verdiepingsweekend. ik kan daar kort en duidelijk over zijn: het waren zeer inspirerende dagen in een zeer inspirerende omgeving. Ik heb een superweekend gehad, gezellig met alle deelnemers, maar bovenal heeft het mij opgeleverd dat ik nog meer zelfvertrouwen heb in wie ik ben en wat ik kan.

Deelnemer verdiepingsweekend 2017

De plek in Soest waar we ontvangen werden was een oase van rust, midden in het bos. Carin brengt in rust een goed doordacht programma waarbij tools en wandelingen op elkaar aansluiten en de verdieping brengen. Opvallend was de respectvolle ruimte die er voor iedereens probleem genomen werd tijdens dit weekend. Zowel door Carin als door haar assistenten.

Als student in de coachopleiding was het een mooi leerproces om ook naar andermans vragen te luisteren en tools in te zetten die uiterst nuttig en verhelderend waren. 

Mieke Stubbé

Nauwelijks was ik aan de opleiding Life Coaching begonnen bij het Atma Instituut toen ik op de site het verdiepingsweekend zag. Puur op gevoel heb ik me ingeschreven, ik had het nodig.

Best spannend om ernaartoe te rijden en erin te stappen, maar de ervaren coach Carin, haar assistenten en het prachtige weer zorgden er in een mum van tijd voor dat ik me veilig en op mijn gemak voelde.

Dit weekend was voor mij het losweken van verleden en met vertrouwen weer in de toekomst stappen. Dit is ook letterlijk gelukt. De mooie oefeningen, de natuur en het vrijblijvende van meedoen was precies wat ik nodig had om het verleden los te kunnen laten. Om vervolgens na 3 dagen met vertrouwen en gevoelsmatig 10 kilo lichter naar huis te gaan.

De mooiste opmerking van iemand was in de week erna. Hij vroeg: ‘wat is er met jou gebeurd? Het lijkt wel of je een jas hebt uitgedaan!’ Dit zal ik nooit vergeten, dat anderen aan mij konden zien dat er iets van me af was gevallen.

Sylvia de Bruijne, life coach, 06-45251666

redenen om mee te doen

 • Je kunt je binnen een veilige setting verdiepen in levensthema’s die voor jou actueel zijn.
 • Je intensiveert je eigen kwaliteiten in de rol van coach en begeleider.
 • Meditatie, lichaamsgerichte en andere werkvormen verbreden je ontwikkeling.
 • Deze rijke ervaring neem je voor altijd mee voor jezelf en in de begeleiding van cliënten.
 • Voor atma studenten: Wanneer je Atma student bent telt dit weekend mee als drie van de vier verplichte leersessies die je in je opleiding dient te volgen.
 • Voor atma studenten: Je verdiept je verder in diverse coachingstools.

erkenning

Aan de training Verdiepingsweekend zijn 15 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie treft u aan op: www.NOBCO.nl

overnachten

Er zijn op de camping zelf of in de omgeving mogelijkheden om te overnachten. Bij aanmelding ontvang je hier informatie over.

 Lunch en diner worden niet verzorgd.

Lees meer

Atma visie gesymboliseerd door stralende zon

Atma visie

In het Atma Instituut leer je steeds meer vanuit jezelf te leven. Daardoor word je sterker en energieker en leer je om steeds meer je geluk uit jezelf te halen.

positieve psychologie

Positieve psychologie

De visie en werkwijze van het Atma Instituut is voor een groot deel gebaseerd op de inzichten van de positieve psychologie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email