DE TRAINING

 

RelatieCoaching

Training Relatiecoaching voor trainers/therapeuten

 

Als je mensen begeleidt zal je merken dat de relatie daar een prominente rol in speelt. Er speelt vaak miscommunicatie en verwarring. Misschien heb je steeds vaker de neiging om de partner er bij te vragen. Dan zal je merken dat het begeleiden van stellen een heel eigen dynamiek heeft, en dus een eigen aanpak nodig heeft.

 

Praktische informatie

Startdatum: dinsdag 6 maart 2018
Locatie: Atma Instituut Amersfoort 
Deelnamekosten: € 840,- (incl. koffie/thee, excl. lunch)
Deelnamebewijs: bewijs van deelname
Tijden:

10:00 tot 17:00 uur

Docent: Klaske de Vries
Aanmelden:

Schrijf je direct in

 

Niet alleen bij problemen

Het is in deze snel veranderende tijd voor veel stellen nuttig om regelmatig te praten over hun relatie met een deskundige of relatiecoach. Deze gesprekken hoeven niet alleen te worden gevoerd als er problemen zijn, ook in tijden dat er geen serieus conflict is kan een gesprek nuttig zijn. Gesprekken met een deskundige werken preventief en helpen om irritaties en stagnaties niet te laten uitmonden in een ernstig conflict, een verwijdering of een scheiding.

 

Ook begeleiden bij loslaten

Soms blijkt het niet mogelijk om verder te bouwen aan een relatie. Er is te veel gebeurd, er is te veel pijn of er is niets meer te voelen. De weg die partners samen te gaan hebben is blijkbaar ten einde gekomen en het zou niet goed zijn om koste wat kost ze bij elkaar te laten blijven. Maar ook uit elkaar gaan vraagt zorg. Het is belangrijk om de vriendschap tussen beide partners te behouden, niet alleen als er kinderen zijn. Het is een hele kunst om mensen te begeleiden bij het leren loslaten van elkaar, zonder schuldgevoelens, en met ruimte voor de strijd die misschien nog gestreden moet worden. Wanneer ze met bewustzijn uit elkaar gaan is het voor hen mogelijk om in verbinding te blijven en dankbaar terug te kijken. De relatie is dan niet voorbij: hij neemt een andere vorm aan.

 

ROOSTER & PROGRAMMA

 

Wat leer je?

Tijdens deze training van 4 dagen krijg je ervaringsgerichte technieken en oefeningen aangeboden om mensen te coachen in hun relatie. Je leert niet alleen hoe je mensen helpt beter te communiceren en conflicten op te lossen, maar vooral ook hoe ze hun relatie kunnen verdiepen en rijker maken en waar nodig, elkaar weer los te laten. Verder zal op deze dagen aandacht geschonken worden aan overdracht/tegenoverdracht in het begeleiden van relaties, de invloed van kinderen op de relatie en het meer directieve begeleiden van relaties.

 

Rooster

Dag 1 - dinsdag   6 maart 2018

Dag 2 - dinsdag 13 maart 2018

Dag 3 - dinsdag 20 maart 2018

Dag 4 - dinsdag 27 maart 2018

 

Programma

Dag 1: Communiceren en luisteren

De relatie valt of staat bij goed communiceren en luisteren. Deze dag leer je technieken om een stel te leren luisteren naar elkaar en te laten zeggen wat ze op hun hart hebben.

 

Dag 2: Scheidingsproblematiek:

Elkaar loslaten. Belangrijke handvatten voor relaties in een ingrijpende periode van hun leven.

 

Dag 3: De kracht van vergeving

Echt luisteren naar wat er pijn heeft gedaan over en weer zodat men zich werkelijk gehoord voelt, maakt dat er vergeving plaatsvindt en dat er ruimte is voor dankbaarheid.

 

Dag 4: Seksualiteit Verschillen seksualiteit mannen/vrouwen.

Verband leggen tussen algemene relatieproblemen en seksuele problemen, gezinsinvloeden op de seksualiteit. Seksualiteit en de verbinding met het hart.

 

TRAINER

 

Klaske de Vries

klaske relatiecoaching

 

Nieuwsbrief

De Wensboom

Boek WensboomLees dit boek en laat je diepste
wensen uitkomen.

 

 


GRATIS DOWNLOAD

Coach bij jou in de buurt

In onze coachdatabase vind je coaches die bij Atma zijn afgestudeerd en hun eigen praktijk zijn begonnen.