relatiecoaching

Wat maakt het zo boeiend, maar ook zo ingewikkeld als je twee mensen tegelijk gaat coachen? En wat maakt het extra ingewikkeld wanneer deze twee mensen een liefdesrelatie hebben? Drie dagen bijscholing Relatiecoaching, met als hoofdthema overdracht/tegenoverdracht.

Leer problemen in relaties op te lossen

Wat leer je?

Als je mensen begeleidt, zul je merken dat de relatie daar een prominente rol in speelt. Er is vaak miscommunicatie en verwarring in de thuissituatie van je coaches. Misschien heb je steeds vaker de neiging om de partner er bij te vragen. Dan zul je ook merken dat het begeleiden van stellen een heel eigen dynamiek heeft, en dus een eigen aanpak nodig heeft.
Leer het van de ervaren relatiecoach Klaske de Vries!

Kosten & Praktische informatie

trainer

klaske de vries

Klaske is grondlegger van de Relatiescholing ( opgericht: 3 maart 2013 ) Zij heeft ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden van mensen in veranderingsprocessen. Zowel individueel als in relatie of teamverband. Zij startte in de psychiatrie en ging later de richting in van emotionele lichaamstherapie en Reichiaans lichaamswerk. In de loop der jaren heeft zij zich gespecialiseerd in het begeleiden van relaties. Haar focus is sterk gericht op het zichtbaar maken van de interactie tussen mensen. Zij heeft een eigen praktijk in Amersfoort.

PROGRAMMA

  • Dag 1 14 mei 2019

    Theorie overdracht/tegenoverdracht, communiceren en luisteren, macht/onmacht.

  • Dag 2 21 mei 2019

    Scheidingsproblematiek, belangrijke handvatten voor relaties in een ingrijpende periode van hun leven, toetsing overdracht/tegenoverdracht, relatieproblematiek gerelateerd aan jeugdtrauma’s, het begeleiden van issues uit het verleden, in aanwezigheid van partner.

  • Dag 3 28 mei 2019

    Intimiteit en seksualiteit, verband leggen tussen algemene relatieproblemen en seksuele problemen, toetsing overdracht/tegenoverdracht.

Bekijk de video over Klaske

wat houdt de training in?

Tijdens deze training van 3 dagen krijg je ervaringsgerichte technieken en oefeningen aangeboden om mensen te coachen in hun relatie. Je leert hen te communiceren over hun pijn uit het verleden en hoe en wanneer dat nog een rol speelt in het samenzijn met de partner. Hierdoor hoeft iets niet meer als een conflict te worden ervaren, maar juist als een mogelijkheid tot verwerking van onverwerkte issues. Verder zal tijdens deze dagen aandacht worden geschonken aan de invloed van kinderen op de relatie en het meer directieve begeleiden van relaties.

Overdracht & tegenoverdracht

Bij het coachen van een relatie, zul je ontdekken dat onverwerkte issues een rol spelen in het conflict of patroon wat tussen hen is ontstaan. Iedereen heeft in meer of mindere mate onverwerkte issues. Deze issues zijn grotendeels ontstaan in onze opvoeding, waar we nog afhankelijk waren van onze opvoeders. En of we nu willen of niet, vroeg of laat gaan deze issues opspelen, vooral in onze liefdesrelaties. Wanneer er dus een stel tegenover je zit, heb je niet alleen met twee volwassenen te maken, maar ook met twee kinderen.

Mocht jij, als begeleider, ook nog onverwerkte issues hebben, dan is het zeer wel mogelijk dat er overdracht/tegenoverdracht gaat plaats vinden. Bijvoorbeeld, wanneer de cliënt of een stel de vader of moeder op jouw projecteert (overdracht) is het belangrijk dat je niet in een tegenprojectie vervalt door je onbewust ook als vader of moeder te gedragen jegens de cliënt (tegenoverdracht). Of wanneer je als coach gevoelig bent voor “niet gezien worden” dan heb je grote kans dat je moeite hebt om onpartijdig te zijn wanneer je coachee dit als probleem inbrengt. Het is van het grootste belang dat je als coach onpartijdig kunt zijn, je eigen issues kunt parkeren, mocht je die tegen komen. Om ze dan alsnog later de aandacht te geven die ze nodig hebben.

Subonderwerpen

Subonderwerpen zullen zijn: communicatie, macht/onmacht, scheiden, intimiteit en seksualiteit. Het zal een verdieping geven in je eigen leven en in het werken met mensen, individueel en met relaties. Ook wanneer je het thema relaties in andere opleidingen van het Atma Instituut al gevolgd hebt.

Andere onderwerpen

Verder krijg je tijdens deze bijscholing ervaringsgerichte technieken aangeboden om mensen te coachen in hun relatie. Je leert hen te communiceren over hun pijn uit het verleden en hoe en wanneer dat nog een rol speelt in het samenzijn met de partner waardoor iets niet meer als conflict ervaren hoeft te worden, maar als een mogelijkheid tot verwerking van onverwerkte issues. 

Accreditatie

Deze training is geaccrediteerd door KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen). 

Lees meer

Atma visie gesymboliseerd door stralende zon

Atma visie

In het Atma Instituut leer je steeds meer vanuit jezelf te leven. Daardoor word je sterker en energieker en leer je om steeds meer je geluk uit jezelf te halen.

positieve psychologie

Positieve psychologie

De visie en werkwijze van het Atma Instituut is voor een groot deel gebaseerd op de inzichten van de positieve psychologie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email