Gratis Wensboom Workshops

Gebaseerd op het boekje De Wensboom

Peter Krijger

Peter Krijger

Directeur en oprichter Atma Instituut. Docent in de opleidingen LifeCoaching en Traumacoaching. Trainer in Outdoor LifeCoaching en Wandelcoaching. Schrijver van o.a. de boeken LifeDesign en de Wensboom.

Wensbomen
Wensbomen vinden we in allerlei culturen in de wereld. In Tibet, India en Turkije staan op veel plaatsen wensbomen en midden in Tokio staat een grote wensboom in het Yoyogi park waaronder mensen hun wensen uitdrukken en op bordjes schrijven. Ook de kerstboom was van oorsprong een wensboom waarbij mensen hun wensen voor het nieuwe jaar uitspraken of in de boom hingen.

Met je wensen aan de slag
De bedoeling van het Wensboom boekje is dat je je diepste wensen onderzoekt. Daaruit kun je opmaken welke paden je het beste in je leven kunt bewandelen, zowel privé als op je werk. Je voelt je namelijk gelukkig en energiek als je een pad bewandelt dat goed bij je wensen aansluit. Tijdens mijn gratis Wensboom Workshops  ga je actief met je wensen aan de slag in groepsverband.

De ervaring heeft geleerd dat als je samen met gelijkgestemde mensen op zoek gaat naar je diepste wensen, je deze gemakkelijker vindt dan als je in je eentje op zoek gaat. Tevens krijgen je wensen meer kracht als je ze helder en duidelijk uitspreekt in een groep.

Komen je wensen uit?
Al enkele jaren krijgen onze studenten het Wensboom boekje aan het begin van een opleiding. Zowel aan het begin als aan het einde van de opleiding vragen wij ze over hun wensen. Bij 90% van de studenten is er aan het eind van de opleiding veel meer duidelijkheid over hun diepste wensen. En bij veel studenten blijken hun wensen zelfs te zijn uitgekomen! 

Wil je weten hoe anderen deze workshop hebben ervaren? Bekijk hier de testimonials van de outdoor wensboom workshop of hier de testimonial van de indoor wensboom workshop

testimonials outdoor workshop

Vanaf Vierhouten liepen allereerst in stilte over de Veluwe. Peter vroeg ons daarna onze diepste wensen te verwoorden. Vervolgens gingen we actief met onze wensen aan de slag in tweetallen en in groepsverband. Ten slotte zochten we onze wensboom en spraken we daar onze wensen uit. Ik vond het interessant om met gelijkgestemden te praten over onze wensen en ik heb genoten van de prachtige natuur rondom Vierhouten.

Nina v/d Wetering

Outdoor wensboom workshop

Ik heb de workshop als zeer waardevol ervaren en er veel uitgehaald, voor mijzelf maar ook voor mijn werk als coach / ambulant begeleider.

Wat ik vooral geleerd heb is hoe ik de natuur en mijn zintuigen kan gebruiken door het stellen van hele simpele vragen, die mij en de ander kunnen helpen om een laagje dieper in onszelf te gaan. Om vanuit die innerlijke wereld te onderzoeken wat onze drijfveren en werkelijke wensen en verlangens zijn. En heel mooi om te ervaren hoe intuïtief wij op het laatst allemaal onze eigen wensboom hebben mogen vinden met onze eigen persoonlijke verhaal…prachtig!

Sidney Janssen

Outdoor wensboom workshop

Ik vond het een heel bijzondere dag. Prachtig om je wens helder te krijgen op een mooie en rustgevende plek. Ik vond het bijzonder om uiteindelijk je wens kenbaar te maken bij een boom die zoveel kracht uitstraalt, samen met mensen die dat ook op die dag wilden doen. Mijn wens is “Er op uit”. Voor mij betekent dit dat ik meer wil ontdekken in het leven en ook meer leren zien vanuit andere perspectieven. Mogelijkheden verkennen.

Na deze workshop is de wens om er op uit te gaan concreter geworden. Wij gaan emigreren naar Hongarije. Wij trekken daar een jaar voor uit. Inmiddels zijn wij bezig om ons huis in Nederland op te knappen met als doel om het te gaan verkopen. Er op uit gaan, ook om te ontdekken welke mogelijkheden en kansen er komen. Er op uit, is een avontuur. Geen concreet idee, wat we daar precies gaan doen. De plaats in Hongarije is echter bekend. Dichtbij Budapest. Ook begin ik met het leren van de taal dit jaar. Het uitspreken van je wens maakt dat ik er in geloof.

Ik vond het ook heel fijn om de wensen van anderen te horen.

Dank je wel! 

Anne Talsma

Outdoor wensboom workshop
Indoor Wensboom Workshop
Outdoor Wensboom Workshop

Deze workshop vindt plaats in het Atma gebouw in Amersfoort. 

Datum: za 24 nov 2018
Plaats: Atma Instituut, Zuidsingel 1  Amersfoort
Tijden: 10:30 - 13:00 uur
Deelname: gratis

Aanmelding Gratis Wensboom Workshop

Je mag je ook voor beide workshops aanmelden.
  • Ik schrijf mij in voor:

testimonial indoor workshop

Ik verwachtte niet zo veel van de wensboomdag. Ik wilde vooral weer dichter bij mijn wens komen, die ik even had geparkeerd vanwege andere bezigheden. En ik hoopte dat mijn wens, door die te erkennen in het bijzijn van anderen, weer tot leven zou komen in mij zodat ik aan de slag zou durven gaan om hem werkelijkheid te laten worden.

Heel bijzonder was het om met allemaal onbekenden samen te zijn in de natuur, ieder met zijn of haar eigen wens. Die plek daar werd speciale grond die dag, gewijd aan alleen dat ene, dat in ons dagelijks leven vaak net buiten bereik is – onder de grond of achter de horizon.

De kracht voelen in het mogen wensen, durven dromen, in nabijheid van een oude boom die al veel wensen voorbij heeft zien komen. Het uitspreken van wat we heel graag wilden in ons leven. De mogelijkheden in iedereen, en wat nog in de weg stond.

We zochten symbolen in het landschap. Ik zag een stier: kracht, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen. Uitgeven van een door mij geschreven boek was mijn wens; die stieren-eigenschappen voelde ik vooral bij het schrijven ervan. Van dichtbij was de stier ‘gewoon’ een tak op de grond – zoals mijn verbeelding al schrijvend het verhaal schept. Wat belemmert mij dan nog, als ik daar zo in geloof dat het verhaal nu bestaat, al werkelijkheid is? De bevestiging van anderen die ik zoek bij een uitgever. De angst voor afwijzing die daarbij hoort. Wat fijn om tegen mijn workshop-metgezel  te zeggen dat zelf het boek uitgeven misschien nog sterker mijn geloof erin uitdrukt. Dat ik niet afhankelijk ben van anderen om te weten of het ‘goed’ is.

De dag na de workshop stuurde ik mijn metgezel, die ik op de wensboomdag had leren kennen, mijn boek om te lezen. Inmiddels heeft zij het uit; binnenkort komen we samen om erover te praten. Naar buiten komen met mijn schrijven is hiermee al begonnen.

Achteraf voel ik nog steeds het vertrouwen dat die dag in de groep aanwezig was. Wensen is iets kwetsbaars, durven hopen op iets moois in je leven betekent ook dat je gelooft dat jij dit moois teweeg kan brengen. Dat jij dit in je hebt, een zaadje dat het waard is om uit te groeien tot iets in de wereld dat je deelt met anderen. Prachtig om met aandacht voor elkaar en onszelf dit zaadje te voeden, het vertrouwen te geven dat het ooit een boom kan worden- en dat onder het bemoedigend toezicht van de wensboom die zelf ooit ook een zaadje was, en die het toch maar mooi gelukt is.

Sasha Tieman

Indoor wensboom workshop