energetisch lichaamswerk

Tijdens deze energetische lichaamswerk training leer je om via het lichaam goed contact te krijgen met je diepere zelf. Deze bijscholing energetische coaching is een geschikte aanvulling op bijvoorbeeld een energetische therapie opleiding. Het is tevens een goede bijscholing voor psychotherapie.

Doe ervaring op in lichaamsgerichte & energetische begeleiding

WAT LEER JE?

Heb jij een opleiding tot coach afgerond en heb je behoefte aan verdieping? Werk je als coach en zoek je een manier om cliënten intensiever te kunnen begeleiden? In de training Energetisch Lichaamswerk leer je het contact met het lichaam te verdiepen en het te erkennen als tempel van en toegang tot de ziel. In lichaamsbewustzijn komen inzicht en voelen samen, een belangrijke voorwaarde tot transformatie. Dieper contact met het lichaam betekent dieper contact met je hoger Zelf, met wie jij echt bent en dus met je talenten en met je innerlijk weten, je liefde en je kracht.

Praktische informatie

Trainer

DIRECTIE OPLEIDINGSMANAGER CARIN MANNAK

Carin Mannak

Opleidingsmanager Lichaam & Geest
Sinds 1998 is Carin werkzaam bij Atma en vervult zij vol passie haar functie als opleidingsmanager, docent en trainer. Haptotherapie, Ademtherapie en Energetisch werk zijn methodes waarin ze is opgeleid en al lang ervaring heeft. Deze methodes zijn allen gericht op een dieper contact maken met je eigen lichaam, je eigen gevoel, je eigen zijn.

Carin over lichaamswerk: ‘Deze manier van werken heeft al jaren mijn fascinatie. De heling die bereikt wordt, ‘gewoon’ door dieper te ademen, bewustzijn, de ondersteuning van aanraking. Zo eenvoudig, krachtig en mooi. Ik ervaar het lichaam als een wonder. Het heeft wijsheid en is de drager van onze ziel.’

wat houdt de training in?

 • Gronding.
 • Bodyreading.
 • Therapeutisch werken met aanraking (haptotherapie).
 • Lichaamsgerichte vertaling van basisveiligheid, ruimte, grenzen, individualiteit en (zelf)vertrouwen.
 • Ademobservatie en analyse, coaching via ademhaling.
 • Contact met het lichtlichaam, heling van het pijnlichaam.
 • Energetisch lichaamswerk.
 • Therapeutisch werken met lichtremedies.

rooster startende groep

 • Les 1 17 januari 2019
 • Les 2 14 februari 2019
 • Les 3 14 maart 2019
 • Les 4 18 april 2019
 • Les 5 16 mei 2019
 • Les 6 13 juni 2019

zesdaagse training

In deze ervaringsgerichte training leer je lichaamsgerichte en energetische technieken om mensen te ondersteunen naar dit diepere contact. Je leert de processen die zich daarin voordoen goed te begeleiden. Het is een verdere verdieping van het werken met energetische en lichaamsgerichte methodes. Twee dagen worden besteed aan het werken vanuit haptonomische principes. Daarbij ligt de nadruk op het therapeutisch werken met aanraking. Twee dagen richten zich op begeleiding via de ademhaling. De overige twee dagen worden besteed aan het therapeutisch werken vanuit energetische methodes. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het energetisch lichaamswerk worden behandeld. Ook is er ruimte om casuïstiek te bespreken. Op de eerste lesdag wordt een reader uitgereikt.

levensenergie

Een dieper contact met het lichaam betekent dat meer levensenergie kan stromen. Blokkades in het lichaam zijn die plekken waar de levensenergie niet vrij stroomt. In het lichaam kan dit voelbaar zijn als pijn, kou, afwezigheid of spanning. Blokkades in energie kunnen zich uiten in depressieve gevoelens, angst, moeheid of stress, waardoor je niet voluit kunt leven. Vanuit een hogere energie contact maken met een blokkade schept de mogelijkheid tot dieper inzicht en doorvoelen en tot verwerking van traumatische ervaringen. Daardoor worden blokkades opgeheven en kan energie vrij stromen; je wordt meer je Zelf.

erkenning

Deze training is erkend door de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches), KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen), BATC (Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument), VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen) en de LVNG (Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen), VVH (Vereniging van Haptotherapeuten) Haptotherapeuten die lid zijn van de  VVH, ontvangen 85 studiebelastingsuren in de categorie “Algemeen Therapeutische Deskundigheidsbevordering (geldig t/m 21-10-2019).

Aan de training Energetisch Lichaamswerk zijn 24 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie treft u aan op: www.NOBCO.nl

NEDERLANDSE ORDE VAN BEROEPSCOACHES        LVNG - ATMA INSTITUUT  

Lees meer

Atma visie gesymboliseerd door stralende zon

Atma visie

In het Atma Instituut leer je steeds meer vanuit jezelf te leven. Daardoor word je sterker en energieker en leer je om steeds meer je geluk uit jezelf te halen.

positieve psychologie

Positieve psychologie

De visie en werkwijze van het Atma Instituut is voor een groot deel gebaseerd op de inzichten van de positieve psychologie.

Deel dit op: