werken met het onderbewustzijn

Het onderbewustzijn bestaat uit een ingewikkeld spel van gedachten, gevoelens en verlangens. Als deze met elkaar in harmonie zijn, voelen we ons energiek en evenwichtig. Maar als dat niet het geval is, kunnen we ons vermoeid, gestresst of angstig voelen.

Wat leer je?

Tijdens deze training leer je verschillende communicatie- en trancetechnieken om toegang te krijgen tot het onderbewustzijn, zowel bij cliënten als bij jezelf. Vervolgens leer je een aantal krachtige technieken om de positieve energie van het onderbewustzijn aan te wakkeren en remmingen te laten verminderen of verdwijnen.

Kosten & Praktische informatie

 • € 390,- incl. koffie/thee, excl. lunch
 • za 10 en za 17 november 2018
 • twee dagen van 10:00 - 17:00 uur
 • opleiding tot of werkervaring in coaching of psychosociale sector
 • minimaal 10 - maximaal 14 deelnemers
 • in Amersfoort
Daantje Vierkant 351

Daantje de Wit

Opleidingsmanager
Daantje is sinds 1993 werkzaam als hypnotherapeut en werkt ook sinds die tijd bij het Atma Instituut als supervisor en docent. Tevens is zij opleidingsmanager van de opleidingen LifeDesign en Kind & Gezin.
Peter Krijger In Atma Tuinvierkant 667

Peter Krijger

Oprichter en directeur Atma Instituut
Peter is sinds 1986 werkzaam als regressie- en hypnotherapeut en geeft sinds 1990 les in het Atma Instituut, dat hij in 1989 heeft opgericht samen met collega's. Hij is tevens lifecoach sinds 2000.

dag 1

Daantje de Wit

 • Communicatie met het onderbewustzijn
 • Trance inductie
 • Trance verschijnselen
 • Het geven van suggesties
 • Post-hypnotische suggesties

dag 2

Peter Krijger

 • Progressieve ontspanning en geleide meditatie
 • Verdieping van de trance
 • Regisseur worden van je eigen onderbewustzijn
 • Inzicht in onderbewuste belemmeringen
 • Doelen helder krijgen en ze sneller bereiken

De training

De meeste persoonlijke problemen hebben te maken met onrust of remmingen in het onderbewustzijn. We willen iets graag doen, maar een kracht in ons onderbewustzijn remt ons daarin (b.v. angst of onzekerheid). Of we willen iets juist niet doen, maar een kracht in ons onderbewustzijn dwingt ons het wel te doen (b.v. ongewenst gedrag of een verslaving). Om tot blijvende persoonlijke veranderingen en verbeteringen te komen, is het noodzakelijk deze onderbewuste processen te begrijpen en te veranderen. Daardoor gaat de levensenergie beter stromen en wordt het zelfvertrouwen verhoogd.

Trance
Trance is een prachtige manier om toegang te krijgen tot het onderbewustzijn. Er wordt daarom al eeuwenlang gebruik van gemaakt in allerlei culturen. Tijdens trance wordt het gewone dagelijkse denken tijdelijk naar de achtergrond geschoven. Daardoor krijg je gemakkelijker toegang tot het onderbewustzijn. Tijdens een trance vinden psychische veranderingen veel sneller plaats dan in het gewone dagbewustzijn. Zo kun je via trance het zelfvertrouwen verhogen, angst en onzekerheid loslaten, talenten ontdekken, je creativiteit stimuleren en gemakkelijker beslissingen nemen. Deze technieken kun je toepassen zowel bij jezelf als bij cliënten. Trancewerk kan de persoonlijke ontwikkeling sterk stimuleren en verdiepen.

Communicatietechnieken
Het succes van trance is sterk afhankelijk van een goede communicatie tussen de begeleider en de cliënt. De cliënt kan alleen een goede trance ontwikkelen en tot diepgaande veranderingen komen als hij volledig vertrouwen heeft in de begeleider. Daarom leer je enkele specifieke communicatietechnieken om een goede relatie met de cliënt op te bouwen, zodat deze een stabiele trance-ervaring kan ervaren.

Trance inductie
De meeste mensen reageren uitstekend op eenvoudige technieken zoals geleide meditatie, hypnose, progressieve ontspanning en visualisaties. Je leert in de training voldoende inductiemethoden om de meeste mensen in trance te kunnen brengen. 

De trainingsdagen
Tijdens de dagen worden de nodige theoretische onderwerpen behandeld, groepssessies gehouden en demonstraties gegeven. Daarnaast wordt er geoefend met technieken, waarbij de deelnemers zowel contact maken met het eigen onderbewustzijn als dat van medecursisten.