wandelcoaching - 1 dag

Leer in deze wandelcoaching training onze reflectieve vorm van coachen. Dat doen we tijdens aangename wandelingen in de mooiste natuurgebieden. Je leert in deze outdoor coaching bijscholing de omgeving uitvoerig te benutten. Daardoor kun je het proces van coaching aanzienlijk verdiepen. Leer het van onze deskundige outdoor docenten.

Leer in de basisvaardigheden

Wij onderrichten een reflectief georiënteerde vorm van wandelcoaching. Dit is een krachtige vorm van persoonlijke begeleiding die sinds 1995 door Peter Krijger is ontwikkeld, samen met andere docenten van het Atma Instituut.

De omgeving wordt bij deze vorm van coaching als extra hulpbron gebruikt. Er wordt niet alleen gewandeld en gepraat, maar er wordt voortdurend gereflecteerd op de omgeving. Daarbij wordt alles benut als inspiratiebron om te reflecteren op de innerlijke processen van de cliënt. 

Deze training is geschikt voor professionals op het gebied van psychosociale begeleiding die kennis willen maken met Reflectieve WandelCoaching.

Kosten & Praktische informatie

* De eerste consumptie in de ochtend is op rekening van het Atma Instituut. Neem je eigen lunchpakket mee want we blijven de hele dag in het bos. We blijven op loopafstand van de startplek. 

PROGRAMMA

 • Kennismaking
 • Stiltewandeling
 • De outdoor coaching driehoek
 • De twee niveaus van wandelcoaching
 • De drie basisvragen van wandelcoaching
 • Praktische zaken als voorbereiding op wandelcoaching, zoals startplaats, locaties, weer, foto’s, rugzak enz.
 • Soorten wandelingen (doel, structuur, vraag)
 • Benutten van weersomstandigheden
 • De loopsnelheid
 • Benutten van kruispunten, splitsingen en obstakels
 • Werken met de levensboom
 • Persoonlijke levensplek

startdata & locatie

Op woensdag 6 juni 2018 (De Kennemerduinen) organiseren wij in samenwerking met het BIVT ook een ééndaagse WandelCoaching. Voor deze data kun je je inschrijven via het BIVT.

Reflecteren op de omgeving

Peter Krijger over wandelcoaching
Studenten over wandelcoaching

peter krijger - trainer

Peter begeleidt individuen en groepen sinds 1978. Hij  heeft in 1989 het Atma Instituut opgericht van waaruit hij mensen opleidt tot coach, therapeut, trainer en docent. Sinds 1990 begeleidt hij regelematig groepen en individuen in de natuur. 

Tijdens reflectieve wandelcoaching gaan we in dialoog met onszelf en de omgeving. Dat doen we door de aandacht op de omgeving te richten en te observeren welke gedachten en gevoelens daardoor gereflecteerd worden. Op deze manier komen we in contact met onze diepere verlangens en behoeften. Die kunnen door alleen te praten veel moeilijker bereikt worden. Tijdens de training leer de belangrijkste basisvaardigheden van reflectieve wandelcoaching. Je leert de basisvragen voor het stimuleren van reflectie en wat je doet met de objecten in de omgeving. 

vervolg 4-daagse training

Je kunt na deze 1-daagse training ook meedoen aan de 5-daagse Training Outdoor Life Coaching. De eerste lesdag van deze training is gelijk aan de 1-daagse training. Daarom kun je je na de 1-daagse training inschrijven voor de Training Outdoor Life Coaching. Dan kun je, mits er plek is, meteen deelnemen aan de tweede lesdag. De resterende dagen zijn ook te volgen tijdens een latere training. Het bedrag dat je hebt betaald voor de 1-daagse training wordt dan verrekend met de deelnamekosten voor de 5-daagse Training Outdoor Life Coaching.

Meer over WANDELCOACHING

erkenning

Deze training is erkend door KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen)Aan de training WandelCoaching – 1 dag zijn 6 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie treft u aan op: www.NOBCO.nl

wat doet wandelen met je?

Een aantal wetenschappelijke inzichten over de heilzame werking van wandelen op lichaam en geest.