Outdoor LifeCoaching in Turkije

Een week in de prachtige natuur van cirali

We verblijven een week in Cirali, dat gelegen is naast de ruïnes van de oude Griekse stad Olympos. Dit rustige dorpje ligt aan het strand in de provincie Lycië in Zuid Turkije. Het wordt volledig omringd door het Olympos nationale park. Er loopt alleen een bergweggetje heen en grote hotels mogen er niet gebouwd worden. Er komt dus geen massatoerisme. Cirali ligt op anderhalf uur rijden van Antalya. 
Het gebied heeft een prachtige natuur met veel wandelmogelijkheden, zoals het historische Lycische pad. We gaan lopen door bosrijke berglandschappen, langs rivieren en sinaasappelgaarden, tussen oude Griekse ruïnes en op het strand. 

Extra aandacht voor stressrelease

Omdat Cirali en het gebied daaromheen zo rustig is, is het uitermate geschikt om te ont-stressen. Daarom krijg je in deze outdoor lifecoaching training een extra dag over stressrelease. Tijdens deze dag doen we een stiltewandeling over het Lycische pad langs de adembenemende Turkse zuidkust. We lopen langs deze kust naar een verlaten strandje waar je heerlijk kunt ontspannen, picknicken en zwemmen. Omdat er de hele dag niet wordt gesproken, kom je heel dicht bij jezelf en glijdt alle stress van je af. 

Programma

  1. vr 5 okt – Basisvaardigheden, levensloop – Louise Barto (Vierhouten) *
  2. zo 4 nov – Loopbaan – Louise Barto, Karina Jansen
  3. ma 5 nov – Relaties – Louise Barto, Karina Jansen
  4. di 6 nov – Stressrelease en stiltewandeling – Louise Barto, Karina Jansen
  5. wo 7 nov – Stressrelease diverse werkvormen  – Louise Barto, Karina Jansen
  6. do 8 nov – Levensboom en wensen – Louise Barto, Karina Jansen

Deelname: € 1200,- (exclusief reis en verblijf). Lees meer hierover

De eerste dag is in Vierhouten, de rest in Turkije
De eerste dag van deze training vindt plaats op 5 oktober in Vierhouten op de Veluwe, zodat je alvast kunt kennismaken met de medestudenten en een van de trainers. De overige dagen zijn in Turkije. Tijdens de dag in Vierhouten krijg je ook alles te horen over praktische zaken zoals de reis naar Turkije en de accomodatie in Cirali. Zie meer info over Vierhouten

Je mag ook beginnen met je eerst in te schrijven voor de eerste dag op 5 oktober. Die dag is gelijk aan de eendaagse training wandelcoaching. Daarna kun je nog besluiten of je mee wilt naar Turkije. Dat is een maand voor de week in Turkije, dus dan heb je nog ruimsschoots de tijd om een vlucht en accomodatie te boeken. In november is het namelijk geen hoogseizoen meer in Turkije. Deze maand is zeer geschikt voor wandelingen omdat het dan niet meer zo heet is.

Hoe zien de trainingsdagen er uit in Turkije?
De meeste activiteiten zijn in de ochtend en de namiddag in of rond Cirali. Een indicatie van de dagindeling is als volgt:

7:30 uur: werkvormen op het strand
8:30 uur: ontbijt
9:30 uur: werkvormen op diverse plaatsten in en rond Cirali
13:00 uur: lunch en vrije tijd
17:00 uur: diverse groepsactiviteiten
18:30 uur: diner

Soms besteden we de hele dag aan een natuurwandeling in het prachtige Taurusgebergte rond Cirali. We gaan dan picknicken in de bergen of op een verlaten strand. 

De accommodatie
De trainers verblijven in Etenna, een bungalowparkje direct aan het strand. Wij hebben daar al vele malen met groepen gezeten en we zijn goed bevriend met de eigenaar. Je kunt in principe je eigen bungalowpark uitkiezen in Cirali maar we raden aan te boeken in Etenna. Alle groepsbijeenkomsten vinden namelijk daar plaats. We vragen je de reservering zelf te regelen. De website van Etenna is www.etennaholiday.com 

Mocht je in een ander park willen logeren, dan raden wij de volgende aan:
Arcadia (naast Etenna)
Bellerofon (ook vlak bij Etenna)
Odile (1 km van Etenna)

Je kunt al deze accomodaties ook via Booking.com resereveren, mocht je dat liever willen.

De maaltijden
Het ontbijt is meestal inbegrepen bij je overnachting. De lunch en het diner niet. Daarvoor heb je een ruime keus aan restaurants in Cirali. De meeste zijn uitstekend ingesteld op mensen die gezond willen eten en er is voldoende variëteit voor vegetariërs of veganisten.

De vlucht
Ook de vlucht regel je zelf. We verzoeken je te wachten met boeken van je vlucht en bungalow totdat de training definitief van start gaat. We laten je dat ruim op tijd weten.

De rit van Antalya naar Cirali
Vanaf het vliegveld in Antalya reis je ongeveer anderhalf uur met een taxi of bus naar de accommodatie. Als iedereen zich heeft ingeschreven, zullen wij een taxi voor je regelen. 

Het klimaat in Cirali
Cirali heeft een heerlijk Middellandse Zee klimaat. De gemiddelde dagtemperatuur is in het voor- en najaar tussen de 20 en 26 graden. Er valt weinig regen in die tijd.

De mensen in Cirali
De mensen in het gebied van Cirali zijn zeer vriendelijk en de meeste zijn serieuze natuurliefhebbers. In de meeste bungalowparken zijn medewerkers die goed Engels spreken. 

Het strand en de zee
Het strand wordt goed onderhouden en is schoon. Ook de zee is schoon en je kunt er heerlijk in zwemmen. 

Meer informatie over de training wandelcoaching

Startplek in Vierhouten
Hotel de Vossenberg, Elspeterbosweg 1, Vierhouten 

Parkeren in Vierhouten
Bij de Vossenberg is niet zoveel parkeerruimte en we willen deze vrijhouden voor hun eigen gasten. Daarom verzoeken wij te parkeren op de parkeerplaats tussen appartementen Bommels (Elspeterbosweg 5) en het Pannenkoekenhuis (Elspeterbosweg 11). Dat is vlak naast de Vossenberg.

Zie verder: 
Alle onderwerpen van het programma, studiebelasting, erkenning, inschrijving enz.

Voor al je vragen:

Karina Jansen
06-10422898
karina.jansen@createmc.nl

Gebruik de omgeving als inspiratiebron

De omgeving om je heen, waar je samen met je cliënt bent, is bij coaching altijd goed te benutten. Benut deze rijke inspiratiebron, of je nu binnen of buiten werkt.