veelgestelde vragen

Staat het antwoord op je vraag hier niet tussen?
Neem dan contact met ons op via info@atma.nl of 033-465 32 77.

Algemeen

Wij geven opleidingen en bijscholingen voornamelijk op het gebied van coaching, traumatherapie en holistische therapie.  

Onze opleidingen zijn geaccrediteerd door verschillende instanties. Meer informatie is te vinden op de pagina Accreditaties en verenigingen.

De meeste bijscholingen zijn geaccrediteerd door de NOBCO (de Nederlandse Orde van Beroepscoaches). Dit wordt bij de specifieke pagina's zelf aangegeven. Tevens wordt hierbij dan het aantal PE-punten vermeld.

Inschrijven

Inschrijven voor onze opleidingen is mogelijk via het inschrijfformulier

N.B. Een intakegesprek is een vereiste voor toelating tot al onze opleidingen.

Helaas is het niet mogelijk om een plek te reserveren. Indien je verzekerd wilt zijn van een plek binnen de groep, adviseren wij je je z.s.m. in te schrijven.

Start opleiding

De startdata van de verschillende opleidingen tref je  hier.

Uiterlijk 1 week voor de startdatum ontvang je bericht over de definitieve doorgang van je opleiding.

Uitstellen
Indien het minimale aantal deelnemers nog niet is bereikt, maar de verwachting is dit wel te behalen is binnen een korte periode, stellen wij een opleiding uit.

Annuleren
Indien er onvoldoende aanmeldingen zijn voor een groep en de verwachting is dat het minimale aantal deelnemers niet bereikt zal worden, annuleren we de groep. Je kunt er dan voor kiezen de opleiding in een andere groep te volgen of je (kosteloos) uit te schrijven.

Een gemiste les kun je in de meeste gevallen inhalen bij een andere groep. Bekijk hiervoor de roosters van alle lopende groepen of de startende groepen.

Als je een groep hebt gevonden waar je de gemiste les in kunt halen, laat je via e-mail aan de betreffende docent, je mentor en het secretariaat weten dat je de les op die dag komt volgen.

Mocht je er niet uit komen, dan kun je altijd contact opnemen met het secretariaat (info@atma.nl of 033-4653277).

Toelating, intakegesprek en vrijstelling

Voor toelating tot één van onze opleidingen voldoe je aan de minimale vooropleidingseisen van havo, vwo of mbo.

Wanneer je een opleiding op Post-HBO (SPHBO) niveau wilt afronden is een vereiste dat je een HBO of WO vooropleiding hebt en enkele jaren werkervaring in het begeleiden van mensen. Vraag naar de opleidingen die je op Post HBO niveau kunt afronden.

Voorafgaand aan de opleiding krijg je een mondeling intakegesprek. Het intakegesprek is een vrijblijvend gesprek waarin wordt gekeken naar je werkervaring, levenservaring, persoonlijke leerwensen en relevante opleidingen/trainingen.

Het intakegesprek is een vrijblijvend gesprek waarin wordt gekeken naar je werkervaring, levenservaring, persoonlijke leerwensen en relevante gevolgde opleidingen/trainingen.

Het intakegesprek vindt plaats tijdens onze introductiedagen. Indien je niet in de gelegenheid bent om naar de introductiedag te komen kun je via info@atma.nl een vrijblijvend intakegesprek aanvragen.

Het is in sommige gevallen mogelijk om een vrijstelling te krijgen. Hiervoor dien je een bewijs te kunnen overhandigen dat je deze lessen/onderwerpen al beheerst. Het aanvragen van een vrijstelling gaat via onze opleidingsmanagers, stuur een mail naar: info@atma.nl.

Introductiedagen

We organiseren meerdere keren per jaar introductiedagen. Zie de pagina Introductiedagen voor de verschillende data.

Aanmelden voor de introductiedag kan via het aanmeldformulier.

Je kunt je aanmelding voor een introductiedag kosteloos annuleren tot minimaal 48 uur van tevoren door middel van een e-mail naar info@atma.nl. Bij niet tijdige afmelding dien je alsnog het gefactureerde bedrag te voldoen.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Coaching wordt over het algemeen niet vergoed door zorgverzekeraars omdat de meeste deze niet beschouwen als zorg. Wel zien we dat steeds meer werkgevers de coaching sessies van werknemers vergoeden. In het bedrijfsleven is dat al lange tijd gebruikelijk en we zien het ook steeds meer in het onderwijs, de overheid en de zorg. Wel is het zo dat wanneer iemand een afgeronde complementaire opleiding op minimaal HBO niveau heeft gevolgd en daarnaast Psychosociale basiskennis volgens de Platonorm, een vervolgopleiding erkend door het SNRO (zoals de opleiding Traumatherapie Basics), toegang kan geven tot een beroepsvereniging voor therapeuten waardoor ook vergoeding door ziektekostenverzekeraars mogelijk is.

Omdat de opleiding door de SNRO is geaccrediteerd, kun je je (afhankelijk van je vooropleiding) aansluiten bij diverse beroepsverenigingen. Dit lidmaatschap kan ertoe leiden dat je consulten (gedeeltelijk) door zorgverzekeraars worden vergoed, indien je cliënten een aanvullend pakket hebben. Het is dan wel noodzakelijk dat je een NVAO rijks-erkende HBO vooropleiding hebt gevolgd + een scholing Psychosociale Basiskennis volgens de Plato-norm die geaccrediteerd is door CPION of SNRO.

Het hangt af van welke beroepsvereniging je lid gaat worden, hoe het zit met vergoedingen. 

Onze opleiding Holistische Therapie is opgebouwd uit de opleidingen Lichaamsgerichte coaching en Traumatherapie, welke al enige tijd geaccrediteerd zijn door respectievelijk KTNO en/of SNRO.

We kunnen tijdens een intakegesprek nader ingaan op dit onderwerp en kijken welke vooropleidingen je hebt. Want die tellen mee bij vergoeding.

Voorwaarden, annuleren en klachten

Klik hier voor de Algemene Voorwaarden.

Binnen de bedenktermijn van 14 dagen kun je je kosteloos uitschrijven. Na deze bedenktijd zijn er kosten verbonden aan het annuleren van je inschrijving. Meer informatie is te vinden in onze Algemene Voorwaarden.

Je kunt je opleiding éénmaal verzetten. Dit verzoek dient schriftelijk te worden ingediend. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

Alleen in geval van zwaarwegende persoonlijke of medische omstandigheden, uitsluitend ter beoordeling door het Atma Instituut, kan de opleiding maximaal tot drie jaar worden uitgesteld.

De betaling van de deelnamekosten kan niet worden verzet en dient volgens de algemene betalingsvoorwaarden te worden betaald.

Aan het verzetten of uitstellen van de opleiding zitten € 100,- administratiekosten verbonden.

We doen er alles aan om klachten te voorkomen. Mocht je toch ergens ontevreden over zijn, dan willen we een goede oplossing zoeken. Je kunt je feedback of klacht indienen bij het secretariaat volgens de klachtenprocedure.

De klachtenprocedure is te vinden in onze Algemene Voorwaarden (artikel 12).

Financieel

De kosten voor een opleiding kunnen worden voldaan via:

  1. iDEAL;
  2. PayPal;
  3. Betaling in één keer via handmatige overboeking;
  4. Betaling in termijnen via automatische incasso.

Je ontvangt in alle gevallen een bevestiging van inschrijving met factuur per e-mail.

Het is mogelijk om in termijnen te betalen. Bij elke opleiding staat vermeld hoe je dat kunt doen. 

Het Atma Instituut is als aanbieder van (korte) beroepsopleidingen ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit maakt dat onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

In het inschrijfformulier kun je aangegeven wie er zorg draagt voor de betaling van de opleidingskosten.

Eventuele aanvullende factuurinformatie (inkoopnummers, etc.) kunnen worden vermeld in het opmerkingenveld aan het einde van het formulier.

De coachingspraktijk

Er zijn veel afgestudeerde Atma LifeCoaching studenten die een rendabele coaching praktijk hebben. Sommigen werken fulltime als coach, anderen parttime. Er zijn ook veel mensen die coaching integreren in het werk dat ze al doen en geen eigen praktijk starten. Sommigen hebben een praktijk waarin zij meerdere disciplines toepassen.
 
Het duurt vaak enkele jaren om een fulltime eigen praktijk op te bouwen omdat je vrijwel helemaal afhankelijk bent van mond-tot-mond reclame. Als je praktijk eenmaal loopt, dan kun je daar een stabiel inkomen door krijgen, zonder dat je veel acquisitie hoeft te doen.  Al het succes staat of valt door de kwaliteit die je je cliënten levert. Hoe beter die is, hoe meer aanbevelingen je krijgt van tevreden cliënten.  

Atma & corona

Als je ziek bent, blijf dan thuis. Meld dit aan ons en wij zorgen ervoor dat je de gemiste lesdag kunt inhalen in een andere groep als je weer beter bent.  
Bel ons: 033-4653277
Mail ons: info@atma.nl

Op dit moment (10-1-2022) zijn er geen lockdowns die op de lesdagen van Atma betrekking hebben. Wij geven daarom de meeste lesdagen klassikaal.  Zie ook de site van de rijksoverheid. Daar staat dat op de volgende locaties bijeenkomsten zijn toegestaan:

  • Locaties voor cursussen en trainingen, theorie- en praktijkexamens. Maar alleen als die noodzakelijk zijn voor de uitoefening van een beroep. (Atma vindt dat die noodzakelijk zijn)
  • Locaties die worden gebruikt voor geaccrediteerde opleidingen. (alle Atma opleidingen zijn geaccrediteerd)

Mocht de overheid in de toekomst toch weer  lockdowns gaan opleggen, dan zijn wij genoodzaakt geheel of gedeeltelijk online les te geven. Hou hier svp rekening mee als je besluit je in te schrijven. Wij hebben inmiddels redelijk wat ervaring opgedaan met online lesgeven en wij kunnen de meeste onderwerpen prima op deze wijze geven. 

Op dit moment (10-1-2022) zijn er geen lockdowns die op de introductiedagen van Atma betrekking hebben. Wij geven daarom de introductiedagen live in het Atma gebouw te Amersfoort.  Zie ook de site van de rijksoverheid.

Als de overheid in de toekomst toch weer een lockdown gaat opleggen, dan moeten we de introductiedagen online geven.

Blijf sowieso thuis als je ziek bent. Je kunt dan tijdens een andere introductiedag komen. Bel of mail even om af te melden. Dan kan iemand die op de wachtlijst staat in jouw plaats komen. Want we kunnen maar een beperkt aantal mensen in ons gebouw toelaten vanwege corona. Lees meer over deze dagen…

Onze outdoor activiteiten (zoals Wandelcoaching) zijn tijdens de corona crisis altijd doorgegaan. Normaal starten wij vanuit een horeca gelegenheid aan de rand van een natuurgebied. Soms zijn alleen de terrassen toegankelijk. Tijdens lockdowns kunnen we daar helaas geen koffie of thee drinken. Wij verzoeken je in dat geval zelf wat te drinken mee te nemen. Soms kunnen we wel koffie en thee bestellen als take-way en deze elders opdrinken. 

In al onze ruimtes houden wij de ramen open tijdens de lessen. Houd daar rekening mee. Dus neem een warme trui mee als het buiten fris is. Uiteraard mag je ook je jas aantrekken. 

Atma is verbonden met Keuzevrij Bij Mij. Dit wil zeggen dat iedereen welkom is bij Atma, ongeacht individuele keuzes over lichaam en gezondheid. 

Scroll naar boven