veelgestelde vragen

Staat het antwoord op je vraag hier niet tussen?
Neem dan contact met ons op via info@atma.nl of 033-465 32 77.

Algemeen

Wij geven opleidingen en bijscholingen voornamelijk op het gebied van coaching.  

Onze opleidingen zijn geaccrediteerd door verschillende instanties. Meer informatie is te vinden op de pagina Accreditaties en verenigingen.

De meeste bijscholingen zijn geaccrediteerd door de NOBCO (de Nederlandse Orde van Beroepscoaches). Dit wordt bij de specifieke pagina’s zelf aangegeven. Tevens wordt hierbij dan het aantal PE-punten vermeld.

Inschrijven

Inschrijven voor onze opleidingen is mogelijk via het inschrijfformulier

N.B. Een intakegesprek is een vereiste voor toelating tot al onze opleidingen.

Nee, het is helaas niet mogelijk om een plaats te reserveren.

Start opleiding

De startdata van de verschillende opleidingen zijn te vinden op de roosterpagina.

Uiterlijk 1 week voor de startdatum ontvang je bericht over de doorgang van je opleiding.

Uitstellen
Indien het minimale aantal deelnemers nog niet is bereikt, maar de verwachting is dit wel te behalen is binnen een korte periode, stellen wij een opleiding uit.

Annuleren
Indien er onvoldoende aanmeldingen zijn voor een groep en de verwachting is dat het minimale aantal deelnemers niet bereikt zal worden, annuleren we de groep. Je kunt er dan voor kiezen de opleiding in een andere groep te volgen of je (kosteloos) uit te schrijven.

Een gemiste les kun je in de meeste gevallen inhalen bij een andere groep. De roosters van alle groepen kun je vinden op de roosterpagina.

Als je een groep hebt gevonden waar je de gemiste les in kunt halen, laat je via e-mail aan de betreffende docent, je mentor en het secretariaat weten dat je de les op die dag komt volgen.

Mocht je er niet uit komen, dan kun je altijd contact opnemen met het secretariaat (info@atma.nl of 033-4653277).

Toelating, intakegesprek en vrijstelling

Voor toelating tot één van onze opleidingen voldoe je aan de minimale vooropleidingseisen van havo, vwo of mbo.

Wanneer je een opleiding op Post-HBO (SPHBO) niveau wilt afronden is een vereiste dat je een HBO of WO vooropleiding hebt en enkele jaren werkervaring in het begeleiden van mensen. Vraag naar de opleidingen die je op Post HBO niveau kunt afronden.

Voorafgaand aan de opleiding krijg je een mondeling intakegesprek. Het intakegesprek is een vrijblijvend gesprek waarin wordt gekeken naar je werkervaring, levenservaring, persoonlijke leerwensen en relevante opleidingen/trainingen.

Het intakegesprek is een vrijblijvend gesprek waarin wordt gekeken naar je werkervaring, levenservaring, persoonlijke leerwensen en relevante gevolgde opleidingen/trainingen.

Het intakegesprek vindt plaats tijdens onze introductiedagen. Indien je niet in de gelegenheid bent om naar de introductiedag te komen kun je via info@atma.nl een vrijblijvend intakegesprek aanvragen.

Het is in sommige gevallen mogelijk om een vrijstelling te krijgen. Hiervoor dien je een bewijs te kunnen overhandigen dat je deze lessen/onderwerpen al beheerst. Het aanvragen van een vrijstelling gaat via onze opleidingsmanagers, stuur een mail naar: info@atma.nl.

Introductiedagen

We organiseren meerdere keren per jaar introductiedagen. Zie de pagina Introductiedagen voor de verschillende data.

Aanmelden voor de introductiedag kan via het aanmeldformulier.

Je kunt je aanmelding voor een introductiedag kosteloos annuleren tot minimaal 48 uur van tevoren door middel van een e-mail naar info@atma.nl. Bij niet tijdige afmelding dien je alsnog het gefactureerde bedrag te voldoen.

Voorwaarden, annuleren en klachten

Klik hier voor de Algemene Voorwaarden.

Binnen de bedenktermijn van 14 dagen kun je je kosteloos uitschrijven. Na deze bedenktijd zijn er kosten verbonden aan het annuleren van je inschrijving. Meer informatie is te vinden in onze Algemene Voorwaarden.

Je kunt je opleiding éénmaal verzetten. Dit verzoek dient schriftelijk te worden ingediend. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

Alleen in geval van zwaarwegende persoonlijke of medische omstandigheden, uitsluitend ter beoordeling door het Atma Instituut, kan de opleiding maximaal tot drie jaar worden uitgesteld.

De betaling van de deelnamekosten kan niet worden verzet en dient volgens de algemene betalingsvoorwaarden te worden betaald.

Aan het verzetten of uitstellen van de opleiding zitten € 100,- administratiekosten verbonden.

We doen er alles aan om klachten te voorkomen. Mocht je toch ergens ontevreden over zijn, dan willen we een goede oplossing zoeken. Je kunt je feedback of klacht indienen bij het secretariaat volgens de klachtenprocedure.

De klachtenprocedure is te vinden in onze Algemene Voorwaarden (artikel 12).

Financieel

De kosten voor een opleiding kunnen worden voldaan via:

  1. iDEAL;
  2. PayPal;
  3. Betaling in één keer via handmatige overboeking;
  4. Betaling in termijnen via automatische incasso.

Je ontvangt in alle gevallen een bevestiging van inschrijving met factuur per e-mail.

Het is mogelijk om in termijnen te betalen. Hiervoor berekenen we een toeslag van 8 procent.

Het Atma Instituut is als aanbieder van (korte) beroepsopleidingen ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit maakt dat onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

In het inschrijfformulier kun je aangegeven wie er zorg draagt voor de betaling van de opleidingskosten.

Eventuele aanvullende factuurinformatie (inkoopnummers, etc.) kunnen worden vermeld in het opmerkingenveld aan het einde van het formulier.

Scroll naar top