zoek een coach

Voor Particulieren

Zoek een coach die door ons is opgeleid of bij ons lesgeeft, b.v. een life coach, loopbaancoach, relatiecoach, kindercoach of traumacoach.

Voor bedrijven

Wij zoeken geschikte coaches voor uw medewerkers. 

Coaching voor Bedrijven

Wij bieden vanuit het Atma Instituut professionele coaches die door ons zijn opgeleid of bij ons lesgeven. Zij kunnen uw werknemers snel begeleiden naar meer werkvoldoening en vitaliteit. Wij zoeken graag de geschikte coach uit ons netwerk. 

Het Atma Coach Netwerk
Vrijwel alle bedrijven kennen de uitdaging: hoe houden we onze werknemers vitaal en enthousiast? Het Atma Coach Netwerk detacheert verschillende soorten coaches op het gebied van vitaliteit, persoonlijke effectiviteit en gezondheid. Het Atma Instituut heeft sinds 2005 meer dan 2000 coaches opgeleid in verschillende vormen van coaching:

  1. Vitaliteitscoaching: voor werknemers die te weinig energie hebben en hun stress niet goed kunnen hanteren;
  2. Stress- en burnout coaching: voor werknemers die in een burnout dreigen te raken of er al in zitten;
  3. Loopbaancoaching: voor werknemers met een onbevredigende loopbaan die niet (meer) bij hun talenten en ambities aansluit;
  4. Lichaamsgerichte coaching: voor werknemers die te weinig verbinding met hun lichaam hebben en daardoor hun stress-symptomen niet opmerken;
  5. Traumacoaching: voor werknemers die een trauma hebben meegemaakt en dat niet verwerkt hebben;
  6. Lifecoaching: voor werknemers die te weinig zelfvertrouwen en zelfwaardering hebben en daardoor te hoge of te lage ambities hebben. Ook kijkt de lifecoach naar iemands leefstijl en levensvoldoening.
  7. Relatiecoaching: voor werknemers die teveel conflicten in relaties hebben en daardoor vermoeid of overspannen raken (of andere werknemers daarmee belasten).

Hoe werken wij?

Wij kunnen uw bedrijf helpen naar meer vitaliteit en daardoor naar meer productiviteit. Daarvoor schakelen wij de juiste coaches in voor de specifieke werknemers die met problemen zitten. Dat doen we dus als team. Wij hebben al onze coaches zelf opgeleid, dus we weten precies wat hun specialiteiten zijn.
U kunt een afspraak maken met een van onze senior coaches. Die bespreekt met u de problemen waar werknemers mee zitten en zoeken daarvoor de geschikte coach uit. Sommige coachingstrajecten doet de senior coach zelf.  Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.  

Lees meer over onze coachingsvormen

Vitaliteitscoaching
Werknemers die voldoening vinden in hun werk en organisatie zijn vitaal, productief en voldaan. Als dat niet zo is kost hun werk alleen maar energie en is de kans dat ze overspannen raken groot. Tijdens vitaliteitscoaching worden werknemers begeleid die last hebben van stress en hun vitaliteit willen verhogen of een burnout hebben en daarvan willen herstellen. De vitaliteitscoach begeleidt deze werknemers tevens in hun re-integratietraject na een burnout. Ook kunnen vitaliteitscoaches leidinggevenden of HR managers helpen om symptomen van stress of overspannenheid bij werknemers tijdig te signaleren en geven zij advies hoe ze hier iets aan kunnen doen. 

Stress- en burnout coaching 
Vermoeidheid en stress behoren momenteel tot de grootste problemen in onze samenleving. Uit een grote enquete in 2016 bleek dat half Nederland last had van lichamelijke klachten door stress. Wij bieden vanuit het Atma Instituut professionele begeleiding van werknemers die door vermoeidheid en teveel stress in een burnout dreigen te raken of sneller willen herstellen van een burnout als ze daar al in zitten. Lees meer over ons burn-out herstel traject. 

Loopbaancoaching
Veel werknemers zijn ontevreden met hun loopbaan en presteren daarom niet optimaal. Werknemers presteren het beste als ze een loopbaan hebben die veel voldoening geeft en waarin ze hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen.
De loopbaan moet daarnaast ook passen bij hun ambities. Soms zijn de ambities te hoog of niet realistisch, waardoor ze gestresst of overspannen raken. Ook een gebrek aan ambitie kan tot vermoeidheid of een ‘bore-out’ lijden. Loopbaancoaches helpen werknemers om hun talenten en ambities duidelijk te krijgen, zodat ze meer voldoening in hun loopbaan krijgen. Daardoor presteren zij op een natuurlijke wijze meer. 

Lichaamsgerichte coaching
Veel werknemers kampen met lichamelijke klachten die stressgerelateerd zijn. Maar velen zijn zich daar niet van bewust en blijven doorgaan met hun overspannen werkritme. Tijdens lichaamsgerichte coaching worden werknemers geholpen zich bewuster te worden van hun lichaam en hoe zij stressverschijnselen beter kunnen hanteren. Ook helpt deze vorm van coaching om burnout verschijnselen tijdig te herkennen en worden werknemer geholpen daar sneller van te herstellen. 

Traumacoaching
Veel stress, overspannenheid of burnout wordt veroorzaakt doordat mensen een trauma hebben meegemaakt dat ze niet goed verwerkt  hebben. Het is erg ongezond als werknemers hier te weinig aandacht aan besteden. De traumacoach is erin gespecialiseerd een onverwerkt trauma tijdig te herkennen bij werknemers, voordat ze ziek worden of een burnout krijgen. Tevens begeleidt de traumacoach ze in hun verwerkingsproces. De Atma coaches hebben de modernste vormen van traumacoaching geleerd, gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten.

LifeCoaching
Veel ziekteverzuim wordt veroorzaakt door een verkeerde leefstijl. Lifecoaches kijken of werk en vrije tijd goed in balans zijn. Ook kijken zij of mensen hun werkelijke passie volgen en gelukkig zijn met hun werk, in hun relaties en bovenal met zichzelf. De lifecoach helpt werknemers hun zelfvertrouwen en zelfbeeld te verhogen en positiever en optimistischer in het leven te staan. Deze positieve houding draagt bij aan realistische ambities, betere prestaties op het werk en meer levensvoldoening. 

Relatiecoaching
Werknemers die gemakkelijk in conflicten verwikkeld raken, worden daar niet alleen zelf heel gestresst van, maar dreigen ook een ballast voor hun collega’s en de hele organisatie te worden. Stress en burnout houden vaak verband met slechte relaties waarin veel conflicten plaatsvinden. Dit kunnen zowel privé- als werkrelaties zijn. De relatiecoach zoekt uit waar deze relationele problemen door veroorzaakt worden en hoe ze kunnen worden opgelost. Ook biedt de relatiecoach hulp bij het verbeteren van de onderlinge communicatie en het oplossen van conflicten. 

Ben jij als coach afgestudeerd bij Atma?

Wil je dat klanten jou ook snel kunnen vinden? Meld je dan aan via onderstaand formulier.

Coachdatabase

Aanmeldformulier voor de coachdatabase

Scroll naar boven