accreditaties & verenigingen

Accreditatie & registratie instituten

Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
KTNO is een onafhankelijk registratie- en toetsingsinstituut voor natuurgerichte scholing. Zij werken samen met o.a. de VBAG en andere beroepsverenigingen (zie hieronder).

Alle Atma Opleidingen zijn geregistreerd door KTNO

Stichting Nederlands Register voor Opleidingen in de integrale en complementaire gezondheidszorg (SNRO) SNRO is een onafhankelijk instituut voor kwaliteitsborging van (beroeps)opleidingen in het particulier onderwijs, met een ruime ervaring in de integrale en complementaire gezondheidszorg.

Twee Atma opleidingen zijn geaccrediteerd door SNRO:

  1. Traumatherapie Basics
  2. Traumatherapie Advanced

Aanbevolen beroepsverenigingen

Het is aan te bevelen om je na afronding van een van onze opleidingen aan te sluiten bij een beroepsvereniging. Dat houdt overigens niet in dat je sessies automatisch vergoed worden door zorgverzekeraars, want daarvoor gelden speciale eisen. Die eisen zijn verschillend bij de verschillende verenigingen. Coaching wordt vrijwel door geen enkele zorgverzekeraar vergoed. Wij raden de volgende verenigingen aan:

VBAG - Vereniging ter Bevordering van de Alternatieve Geneeswijzen

De afkorting VBAG staat voor Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze. Het is een beroepsvereniging voor zelfstandige, professionele beroepsbeoefenaars van natuurlijke geneeswijzen. Sinds 1984 zorgt de VBAG in uw belang dat de kwaliteit van haar leden gewaarborgd blijft en dat zij meeprofessionaliseren in de ontwikkelingen van deze tijd.

LVNG - ATMA INSTITUUT

Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen

De Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen (LVNG) is in 1989 opgericht omdat er behoefte was aan een dynamische beroepsvereniging voor therapeuten binnen de natuurlijke gezondheidszorg.

Vereniging van Haptotherapeuten


Haptotherapeuten die lid zijn van de VVH ontvangen, na het volgen van de training Energetisch Lichaamswerk, 85 studiebelastingsuren in de categorie 'Algemeen Therapeutische Deskundigheidsbevordering' (geldig t/m 21-10-2019).
Zie verder:

Overige erkenningen

Logo CRKBO

Ingeschreven bij het Centraal Register Korte Beroepsopleidingen (CRKBO)

Voor zowel particulieren als ondernemers is een opleiding aftrekbaar van de belasting als deze wordt gevolgd voor bijscholing of omscholing. Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW omdat het Atma Instituut staat ingeschreven bij het Centraal Register Korte Beroepsopleidingen (CRKBO). Het Atma Instituut is een erkend instituut in de Europese BTW-richtlijn. 

UWV vergoed veel opleidingen van Atma Instituut

UWV erkend

Het Atma Instituut is erkend door het UWV. Veel (oud)studenten hebben hun opleiding bij ons vergoed gekregen. Bespreek dit met je UWV adviseur. Lees meer op de UVW site

Scroll naar boven