Atma-docenten en -studenten door de jaren heen

30 jaar atma

Groot feest Atma gebouw

Carin Mannak over 30 jaar Atma en hoe het was om er 20 jaar te werken

Dit jaar bestaat het Atma Instituut alweer 30 jaar. Uiteraard gaan wij dat vieren! In de ochtend en middag zullen er diverse gratis workshops worden gegeven door Carin Mannak, Daantje de Wit en Peter Krijger. Na de workshops is het tijd om bij te praten en te feesten. Uiteraard zijn introducés van harte welkom. 

 

Update: Momenteel zitten alle workshops door grote belangstelling vol en kun je je hiervoor niet meer inschrijven. We hanteren een wachtlijst, mocht je hierop willen komen te staan kun je hieronder aangeven naar welke workshop(s) je voorkeur uitgaat.

Uiteraard ben je ook welkom om alleen voor het feest in de middag te komen 
vanaf 14:15 uur.

 • 10:00 uur Ontvangst met koffie en thee
 • 10:30 - 12:00 uur Diverse workshops

  - Workshop Bevlogenheid versus Burn-out - Daantje (VOL)
  - Workshop Ademwerk - Carin (VOL)
  - Workshop Outdoor StadsCoaching - Peter (VOL)

 • 12:00 - 12:45 uur Pauze
 • 12:45 - 14:15 uur Diverse workshops

  - Workshop Bevlogenheid versus Burn-out - Daantje (VOL)
  - Workshop Ademwerk - Carin (VOL)
  - Workshop Outdoor StadsCoaching - Peter (VOL)

 • 14:15 uur Speech Peter / Borrel

Bevlogenheid versus Burn-out - Daantje

Atma studenten zijn bevlogen studenten. Dat blijkt uit een onderzoek dat ik deed in 2018. 

Tijdens deze workshop ga ik dieper op dit onderzoek in. We staan stil bij wat bevlogenheid is en hoe je dit kan meten via een vragenlijst. Met deze vragenlijst gaan we ook aan de slag in de workshop. Het zal je steeds duidelijker worden dat bevlogenheid een burn-out op afstand kan houden en hoe jij als coach jouw cliënt daarin kan begeleiden.

Burn-out is een groeiend verschijnsel onder studenten en werkenden. In totaal is bij 1 op de 3 ziekmeldingen sprake van overspannenheid of burn-out (Nederlands Centrum voor Beroepsziekten, 2017). Daarmee is dit aandeel gestegen ten opzichte van de jaren ervoor. Jongere werknemers tot 35 jaar hebben in verhouding vaker last van burn-out ten opzichte van werknemers in anders leeftijdscategorieën (CBS, 2015). Het is dus een actueel en groeiend probleem. 

Leer in deze workshop het belang van bevlogenheid en wat het preventief kan doen.

ademwerk - Carin

De letterlijke betekenis van het woord Atma is dat het ons ware ik is, onze kern. Het woord Atma is ook verwant aan het woord adem; bron van onze levenskracht. Op de dag dat we het 30-jarig bestaan van Atma vieren, mag een ademworkshop dus niet ontbreken en die bied ik dan ook graag aan. Tijdens de workshop gebruiken we de ademhaling om te verbinden met onze levensenergie. Behalve een bodyscan en grondingsoefeningen doen we een geleide ademmeditatie. Hierdoor kunnen we daarna met extra blijdschap en levensenergie dit Atma-feest vieren.

StadScoaching - Peter

Outdoor coaching doen we meestal in de natuur, maar kan ook prima in de stad worden gedaan. Vooral een oude binnenstad, zoals die van Amersfoort, leent zich daar uitstekend voor. Oude gebouwen, straatjes, grachten en stadsmuren prikkelen daarbij sterk de verbeelding. Maar ook etalages, teksten op uithangborden, stadstuinen, straatmuzikanten en ludieke voorbijgangers zijn uitstekende inspiratiebronnen. Als je al een keer zoiets gedaan hebt bij ons, geen probleem! Peter presenteert een paar krachtige nieuwe werkvormen. En het is natuurlijk ook fun om met oude studiegenoten weer iets samen te doen.

De Hof in Amersfoort
De Hof in Amersfoort

INSCHRIJVEN VOOR JUBILEUM

Let op: alle workshops zijn door grote belangstelling vol en je kunt je hiervoor niet meer inschrijven. We hanteren een wachtlijst. Mocht je hierop willen komen te staan, dan kun je hieronder aangeven naar welke workshop(s) je voorkeur uitgaat. 

Uiteraard kun je ook alleen voor het feest komen vanaf 14:15 uur. 

Gratis workshops - 30 jaar Atma

Scroll naar top