Opleiding

Vital Life Coaching
start voorlopig niet
Leer mensen professioneel te coachen naar meer succes, vitaliteit en levensvoldoening.  Deze opleiding is een combinatie van onze opleidingen Life Coaching en Vitaliteitscoaching. Als lifecoach help je mensen hun grootste talenten en passies te realiseren met veel zelfvertrouwen en voldoening, zowel op het werk als privé. Als vitaliteitscoach begeleidt je je cliënten en organisaties in de bevordering van hun algehele vitaliteit en betere hantering van stress.  Tijdens de opleiding Vital Life Coaching leer je deze vormen van begeleiding met elkaar te combineren. Je wordt daarbij getraind door deskundige docenten die al vele jaren actief zijn in de coachingwereld. 

In het kort

Deze opleiding is een combinatie van 3 opleidingen:

Iedereen begint met Coaching Basics. Vervolgens volg je de andere opleidingen. Als je je in 1 keer voor het hele traject inschrijft, dan krijg je het afrondende examen gratis.

Praktische informatie

Voor wie?

De Vital Life Coaching Opleiding is voor de volgende doelgroepen:

  1. Mensen die een eigen praktijk in coaching willen starten. 
  2. Mensen die all-round willen leren coachen, zowel op het werk als in de privé sfeer.  
  3. Professionals die effectieve coachingsvaardigheden willen toevoegen aan hun werk in het bedrijfsleven, de zorg of het onderwijs. Dat kunnen bijvoorbeeld zijn: HRM’ers, social workers, verpleegkundigen, loopbaanadviseurs, mentoren en managers die meer coachend leiding willen geven.

overzicht

Je begint met de basis van coaching. Daarin leer je effectieve communicatie- vaardigheden en diverse coaching tools. Daarna ga je verder met de modules van Life Coaching, waarin je onderzoekt wat je wil en wat je kunt op het gebied van relaties en loopbaan. Vervolgens ga je over tot het vormgeven van je leven (je LifeDesign). Tot slot komt het onderdeel Vitaliteitscoaching. Dan zorg je ervoor dat je in je leven ook meer vitaliteit ervaart en minder stress. 

Vrijstelling

Modules 1 en 2  zijn gelijk aan onze opleiding Coaching Basics. Modules 3 en 4 bevinden zich ook in onze opleiding Life Coaching. Dus als je die al geheel of gedeeltelijk gedaan hebt, krijg je vrijstelling. Bel of mail ons daarover: 033-4653277 of info@atma.nl

Lees meer over LifeDesign

overzicht modules en onderwerpen

De opleiding Vital Life Coaching is een combinatie van drie opleidingen:

  1. Coaching Basics
  2. Life Coaching
  3. Vitaliteitscoaching 

Coaching Basics

Module 1:
Communicatie

  • gesprekstechnieken
  • actiewiel
  • outdoor coaching basics
  • nonverbale communicatie
  • grenzen
  • lichamelijk contact
  • intakegesprek
  • het coachingstraject

Communicatie

Deze module is gelijk aan de eerste module van de opleiding Coaching Basics. Als je die al gevolgd hebt, krijg je vrijstelling.

Het succes van coaching is sterk afhankelijk van een goede communicatie en verstandhouding tussen de coach en de cliënt. De cliënt kan alleen tot diepe inzichten en veranderingen komen als hij de coach volledig vertrouwt. In deze coaching opleiding komen de belangrijkste gesprekstechnieken aan de orde die in de wereld van coaching en counseling zijn ontwikkeld.

Het actiewiel

Het actiewiel is een uniek coachingsmodel, ontwikkeld door Peter Krijger, de oprichter van het Atma Instituut. Het bestaat uit de vragen: Hoe gaat het? Wat wil je? Wat kun je? Wat besluit je? Je leert dit model te gebruiken bij allerlei coaching situaties. Daardoor wordt het zelfinzicht en de besluitvaardigheid van je cliënt aanzienlijk verhoogd.

Empathie

Empathie betekent dat je je zo veel mogelijk inleeft in de belevingswereld van andere mensen. Je probeert te begrijpen wat zij denken, wat zij willen, waar zij behoefte aan hebben en wat zij voelen. Dat doe je door rustig te luisteren en de juiste vragen te stellen. Als je bijvoorbeeld zegt: ‘Ik kan mij voorstellen dat dat heel moeilijk voor je is’, ervaart de ander niet alleen begrip, maar nodig je hem ook uit er meer over te vertellen. We leggen in de training veel nadruk op deze basishouding. Deze is namelijk de basis is voor elke goede relatie.

Afstemmen en sturen

Het is in iedere vorm van communicatie essentieel dat je een positieve vertrouwensrelatie opbouwt. Dit doe je door een goede balans te ontwikkelen tussen afstemmen en sturen. Afstemmen betekent dat je je empathisch inleeft in de ander. Sturen betekent dat je op een positieve manier leiding geeft aan de communicatie.

Non-verbale communicatie

Meer dan 70% van de communicatie is non-verbaal. Daarom leer je voortdurend alert te zijn op iemands lichamelijke signalen en gezichtsuitdrukkingen. Daarnaast leer je hoe je daar empathisch en positief mee omgaat.

Lichamelijk contact

Vrijwel iedereen heeft waardering voor aanraking, vooral als er verdriet in het spel is. Je leert wanneer je iemand aanraakt en hoe je dat op een integere manier doet. Je leert ook wanneer je iemand beter niet kunt aanraken.

Overdracht en tegenoverdracht

Overdracht betekent dat cliënten, collega’s, geliefden of vrienden iemand anders op jou projecteren. Zij reageren bijvoorbeeld op jou zoals zij vroeger ook op hun vader of moeder reageerden. Tegenoverdracht betekent hoe jij zelf op hun overdracht reageert. Tijdens de training leer je dat soort situaties te herkennen en hoe je er positief mee omgaat.

Het coachingstraject

Je leert hoe je een intake gesprek voert, coachingsdoelen bepaalt, de juiste coachingsattitude ontwikkelt, omgaat met weerstand, overdracht en tegenoverdracht hanteert en het traject afrondt. Je krijgt een gedegen coaching training over al deze onderwerpen en de bijbehorende communicatie vaardigheden.

Gesprekstechnieken

Verder leer je de belangrijkste gesprekstechnieken zoals open en gesloten vragen stellen, empatisch luisteren, doorvragen, samenvatten, parafraseren, specificeren en feedback geven.  

Module 2:
Coaching Tools

  • visualisatie technieken
  • levensloop psychologie
  • omgaan met emoties 
  • adem- en lichaamswerk 
  • stressmanagement
  • zelfvertrouwen
  • authenticiteit, assertiviteit
  • supervisie 

Coaching Tools

Deze module is gelijk aan de tweede module van de opleiding Coaching Basics. Als je die al gevolgd hebt, krijg je vrijstelling.

Visualisatie

Je leert tijdens deze coaching opleiding een aantal bijzondere visualisatietechnieken die een verdieping en verruiming in het bewustzijn scheppen. Door visualisaties gaat de cliënt voorbij aan het rationele denken. Daardoor krijgt de cliënt meer contact met zijn gevoel, wordt de creativiteit en intuïtie gestimuleerd en ontstaan er diepere inzichten dan wanneer er alleen gepraat wordt. Er komen speciale communicatievaardigheden aan de orde om effectief visualisaties te doen.

Levensloop

Voor iedere coach is het belangrijk dat hij inzicht heeft in levenslooppsychologie en de persoonlijke ontwikkeling die de mens in zijn leven doormaakt. Je leert een aantal effectieve coachingstools waarmee je de cliënt begeleidt tijdens verschillende levensloopfasen, zoals werken met autobiografie, visualisaties en de levensloopwandeling.

Stressmanagement

Tijdens deze coaching opleiding leer je hoe je cliënten meer inzicht laat krijgen in waarom ze te veel stress hebben. Daarnaast leer je enkele ontspanningstechnieken en hoe cliënten hun leven meer in balans kunnen brengen.

Omgaan met emoties

Een van de specifieke kenmerken van deze Atma coaching opleiding is dat er veel aandacht wordt besteed aan gevoel en emoties. Alleen praten over problemen lost meestal niet genoeg op. Het coachingsproces wordt aanzienlijk versneld en verdiept door cliënten meer bij hun gevoel te laten komen. Dat gaat het beste door het lichaam en de ademhaling erbij te betrekken. Je wordt daarbij tevens geschoold in de bijbehorende communicatievaardigheden.

Zelfvertrouwen

Gebrek aan zelfvertrouwen is een probleem waar vrijwel iedereen in meer of mindere mate aan lijdt. De meeste persoonlijke problemen komen voort uit onzekerheid en een negatief zelfbeeld. Daarom besteden we in deze coaching opleiding veel aandacht aan vaardigheden die het zelfvertrouwen verhogen. Zoals ontwikkeling van een positief zelfbeeld, authenticiteit, rationeel emotieve training (RET), omgaan met kritiek, belemmerende gedachten, herkennen van zelfkritiek, assertiviteit en overlevingsstrategieën.

Persoonlijke ontwikkeling

Goed (coachings)gereedschap is het halve werk. De andere helft is de persoonlijkheid van de coach. Het gaat namelijk niet alleen om het toepassen van technieken en methoden in de begeleiding van cliënten. De persoonlijke ontwikkeling van de coach is net zo belangrijk. Hoe meer de coach gewerkt heeft aan de eigen ontwikkeling, hoe vollediger hij zijn cliënten kan helpen. Tijdens coaching training van de opleidingen besteden we hier ruimschoots aandacht aan. Daarnaast schrijf je een verslag over je ontwikkeling en praat je er regelmatig over met je medestudenten.

Oefenen en supervisie

We oefenen met technieken waarbij je enerzijds aan je persoonlijke ontwikkeling werkt en anderzijds vertrouwd raakt met het beoefenen van coaching. We moedigen je aan de technieken en methoden zoveel mogelijk te oefenen met medestudenten in oefengroepen. Ook krijg je verschillende keren supervisie in deze coaching training. Er is dan een supervisor aanwezig bij een sessie waarin een student een medestudent coacht, of een cliënt die voor deze gelegenheid is gevraagd. Regelmatig wordt geëvalueerd hoe je je ontwikkelt in voortgangsgesprekken. Je neemt dan je leerproces door met één van de docenten of supervisors.

LifeCoaching

Module 3: relaties &
Deelpersoonlijkheden

  • gesprekstechnieken bij relatiecoaching 
  • voice dialogue en relaties
  • transactionele analyse en relaties
  • de stoelwisseling methode 
  • de visualisatie methode
  • innerlijke conflicten

Relaties en deelpersoonlijkheden

Deze module is gelijk aan de derde module van de opleiding Life Coaching.

De menselijke persoonlijkheid bestaat uit een aantal deelpersoonlijkheden of ‘ikken’ waarmee wij verschillende rollen spelen in het dagelijks leven. Een aantal van deze rollen spelen we onbewust. We herkennen die verschillende ikken met name tijdens innerlijke conflicten. In relaties met andere mensen kunnen deze onbewuste ikken nogal eens onbegrip en verwarring veroorzaken. Daarom is het van belang om de verschillende ikken en rollen goed te leren kennen. We gebruiken hiervoor de methoden Voice Dialogue en Transactionele Analyse.

Als je werkt met relaties, is het werken met deelpersoonlijkheden heel effectief. Veel relatieproblemen zijn namelijk het gevolg van rolverwarring en beschermingsmechanismen. Beide hebben te maken met deelpersoonlijkheden die onbewuste invloed uitoefenen op de relatie. Soms reageert de ene partner bijvoorbeeld vanuit een kwetsbaar innerlijk kind terwijl de ander daar weer op reageert vanuit een belerende of dominante ouder. Vooral de principes van Transactionele Analyse zijn goed toepasbaar op dit soort relatieproblemen. Vanuit deze methode wordt gekeken welke onbewuste rollen twee partners met elkaar spelen en hoe ze daarin verstrikt zitten.  

Naast bovengenoemde methoden leer je ook de benodigde gesprekstechnieken om effectief met relaties te kunnen werken.

Module 4:
Loopbaan Coaching

  • talentcoaching
  • talentopstellingen
  • loopbaancoaching
  • outdoor loopbaan coaching
  • loopbaanvragen
  • loopbaan ankers
  • wensen en passies
  • supervisie

Loopbaancoaching

Deze module is gelijk aan de vierde module van de opleiding Life Coaching.

 

Talentcoaching
Voordat iemand de geschikte loopbaan kan kiezen, is het belangrijk om uit te zoeken welke talenten iemand bezit. Je leert een aantal krachtige methoden waarmee je deze talenten kunt ontdekken, zoals de talentstamboom, talentopstellingen en diverse testen en spellen.

Loopbaancoaching
Een groot aantal cliënten gaat naar een lifecoach om een loopbaan te kiezen die goed aansluit bij hun belangrijkste talenten, kwaliteiten en passies. Je leert allerlei werkvormen die cliënten helpen hun passies te ontdekken, meer voldoening in hun huidige werk te krijgen, een loopbaanswitch te maken, realistische doelen te scheppen, de creativiteit te verhogen en werk te doen dat past bij de fase van de levensloop.

Outdoor Life Coaching (wandelcoaching)
Tijdens sommige lesdagen gaan we een halve of hele dag naar buiten om inspiratie op te doen uit de omgeving. Soms blijven we in de ochtend binnen en gaan we in de middag naar buiten. Soms gaan we de tuin van het Atma gebouw in, soms wandelen we in de binnenstad van Amersfoort, soms lopen we naar een nabijgelegen park en soms verhuizen we tijdens de lunchpauze naar een mooi natuurgebied buiten de stad.

Wat is Outdoor Life Coaching?
Outdoor Life Coaching is een reflectief georiënteerde vorm van outdoor coaching. Dit is een krachtige vorm van persoonlijke begeleiding die sinds 1995 door Peter Krijger is ontwikkeld, samen met andere docenten van het Atma Instituut. De omgeving wordt bij deze vorm van coaching als extra hulpbron gebruikt. Er wordt niet alleen gewandeld en gepraat; er wordt tevens gereflecteerd op de omgeving. Daarbij wordt alles benut als inspiratiebron om te reflecteren op innerlijke processen.  

Zowel de coach als de cliënt worden geïnspireerd door de grote variëteit en wijsheid die in de omgeving verborgen ligt. Bovendien werkt de natuur ontspannend voor lichaam en geest, hetgeen sterk bijdraagt aan het krijgen van diepe inzichten en gevoelsbelevingen. De omgeving is een spiegel van het innerlijk, dus alles om je heen draagt bij aan het proces van reflectie: mensen, dieren, planten, bomen, bloemen, paden, straten, huizen, winkels, paleizen, auto’s, teksten op borden of vrachtwagens enzovoort.

Ook worden creatieve werkvormen en rituelen gedaan met objecten uit de natuur die psychologische processen in gang zetten. De natuur maakt zich tijdens outdoor sessies vanzelf op een symbolische manier kenbaar als een soort ‘tweede coach’.

Praktijkvoering en -promotie (facultatief)
Omdat de opleiding sterk praktijkgericht is, leer je dingen die belangrijk zijn bij het opzetten van een eigen praktijk of coachingsbureau, zoals het inrichten van de ruimte, de administratie, netwerken, de website, je bereikbaarheid, acquisitie en het geven van informatieve lezingen.

Vitaliteitscoaching

Module 5:
stress en vitaliteit

  • vitaliteitsmodel
  • stress en ontspanning
  • slapen
  • burn-out
  • stresspreventie
  • beweging (indoor)
  • beweging (outdoor)
  • voeding

Stress & vitaliteit

Stress- en burn-out

Deze module is gelijk aan de derde module van de opleiding Vitaliteitscoaching.

We behandelen uitgebreid de oorzaken en gevolgen van stress en burn-out:

  • De fysiologie van stress
  • Relatie tussen draagkracht en draaglast
  • Symptomen van stress, overspannenheid en burn-out
  • Werksoort en werkdruk
  • Stress en slapeloosheid
  • Lichamelijke aspecten: hersenen, hormonen
  • Specifieke kenmerken van burn-out
  • Behandeling van burn-out: de fasen van fysiek en emotioneel herstel, burn-out protocol
  • Je leert tevens een aantal krachtige ontspanningsoefeningen en mindfulness-methoden.

 Voeding

Je leert welke soorten voeding de vitaliteit verhogen en verlagen. De volgende onderwerpen worden behandeld:
  • Welke voeding leidt tot optimale gezondheid en vitaliteit?
  • De problemen van de huidige voedingsindustrie
  • Vitaminen en mineralen
  • Voeding om te vermijden of beperken
  • Het gebruik van superfoods
  • De invloed van voeding op de innerlijke gemoedstoestand
  • Welke voeding veroorzaakt stress en vermoeidheid?

Beweging

Je leert wat het grote belang is van regelmatige beweging. We behandelen o.a.:
  • Het effect van verschillende soorten beweging: sport, wandelen, fitness, yoga enz.
  • Beweging en de invloed op gezondheid (wetenschappelijke inzichten)
  • Richtlijnen voor sport en beweging tijdens het dagelijks leven
  • De juiste afwisseling tussen zitten en bewegen op het werk en thuis
  • Het belang van beweging voor de verbetering van stemming, denken en werkkwaliteit
  • Je leert een aantal eenvoudige indoor en outdoor oefeningen waarmee snel de vitaliteit kan worden verhoogd.

Module 6:
vitale organisaties

  • vitale organisaties
  • duurzame inzetbaarheid
  • stress op de werkvloer
  • mediation
  • re-integratie
  • presentaties
  • diplomering

VITALE ORGANISATIES

Deze module is gelijk aan de vierde module van de opleiding Vitaliteitscoaching.

Re-integratie

Je leert hoe je cliënten begeleidt via een goed georganiseerd re-integratietraject. Er wordt aandacht besteed aan onder andere:

  • Relaties met Arbo-diensten, artsen en andere geneeskundigen
  • Communicatie met werkgever
  • Wetgeving op het gebied van re-integratie
  • Schepping van een goede dag- en weekplanning
  • Terugvalpreventieplan
  • Bevordering van sociale steun en relaties
  • Verbeterde balans tussen werk en privé

Vitale organisaties en leiderschapsvormen

De vitaliteit van een organisatie is afhankelijk van verschillende zaken: de vitaliteit van de medewerkers, de organisatiestructuur vanuit bedrijfskundig perspectief, de visie van het bedrijf, de relaties van het bedrijf ten aanzien van de maatschappij enzovoort. Stress en vermoeidheid worden niet alleen veroorzaakt door een verkeerde levensstijl van de individuele medewerkers, maar ook door slecht leiderschap, stressvolle organisatiestructuren en een onjuiste visie. We besteden aandacht aan onder andere:
  • Kenmerken van een vitale organisatie: interne en externe factoren
  • Realistische deadlines en werkdruk
  • Verbetering van time management
  • Duidelijkheid in visie en doelen van een organisatie
  • Goede interne en externe communicatie
  • Inspireren van werknemers in verschillende leeftijdsfasen
  • Moderne visies op vitaliserend leiderschap zoals: motiverend, inspirerend, faciliterend, authentiek en coachend leiderschap

MEER INFORMATIE

Als je de Vital Life Coaching opleiding met een diploma wilt afronden, dan dien je deze optionele module ook te volgen.

Deze module bestaat uit een praktijk- en schriftelijk examen. Voor degene die de opleiding op post-HBO niveau wil afronden, wordt deze module ook afgesloten met een paper. 

De Examenmodule kan online worden aangevraagd en betaald. Om deel te kunnen nemen aan het examen, dien je je voor het uiterste inschrijfmoment aan te melden. Het uiterste inschrijfmoment en de voorwaarden van deze module kun je vinden in onze algemene betalings- en leveringsvoorwaarden. Aan het examen zitten kosten verbonden (zie hiervoor de bijkomende studiekosten).

Aan het eind van de opleiding wordt een theoretisch en praktijkexamen afgenomen. Beide examens en alle praktijkopdrachten in het portfolio moeten met een voldoende (minimaal 5,5) worden afgerond om een diploma te ontvangen. Herkansing is mogelijk in overleg.

Geïnteresseerden kunnen ervoor kiezen een opleiding op Post-HBO (SPHBO) niveau af te ronden. Vereiste is dat je een afgeronde HBO of WO vooropleiding hebt en enkele jaren werkervaring in het begeleiden van mensen. De Post-HBO niveau Examenmodule bestaat uit twee delen: deel 1 standaard praktijk- en theorie-examen en deel 2 een paper schrijven. Vraag ons tijdens een intakegesprek naar de opleidingen die je op Post-HBO niveau kunt afronden.

Portfolio
In het portfolio worden de vier competenties Communiceren, Creatief coachen, Verdiepend coachen en Holistisch coachen getoetst. Het portfolio bestaat uit alle praktijkopdrachten die je gedurende de opleiding moet uitvoeren.

Schriftelijk examen
Het schriftelijk examen gaat over de onderwerpen die tijdens de lessen behandeld worden. Er worden vragen gesteld over de lesstof, de verplichte boeken, de reader en eventueel aanvullend materiaal dat tijdens de lessen wordt uitgedeeld door de docenten.

Praktijkexamen
Tijdens het praktijkexamen dien je in staat te zijn een consult lifecoaching te demonstreren, met een onbekende proefpersoon, waar een docent of supervisor bij zit.

Diplomering
De laatste lesdag bestaat uit de afronding van de opleiding en de diplomering. Indien je hebt deelgenomen aan beide examens en alle opdrachten hebt gedaan, ontvang je je diploma Vital Life coaching. Indien je niet hebt deelgenomen aan de examens, of deze niet met een voldoende hebt afgesloten, ontvang je alleen een bewijs van deelname.

Wij bieden de Life Coaching opleiding aan op HBO- en Post HBO-niveau. Voor de opleiding op Post HBO-niveau dien je, naast het praktijk- en schriftelijk examen, een paper te schrijven.

Vital Life Coaching kan worden uitgeoefend vanuit een eigen praktijk of gecombineerd met een ander beroep in de zorg, het onderwijs of het bedrijfsleven. Vaak vergoeden werkgevers consulten bij een lifecoach omdat ze inzien dat de tevredenheid en prestaties van werknemers daardoor toenemen en stress en ziekteverzuim afnemen.

Mocht je al onderdelen of modules in een andere opleiding hebben gevolgd, dan kun je in overleg met ons vrijstellingen krijgen. Deze worden in mindering gebracht op je cursusgeld. Dit bespreken wij graag met je tijdens een intakegesprek. Bel of mail ons voor de aanvraag van zo’n intakegesprek: 033-4653277 of info@atma.nl

De meeste lesdagen zijn klassikaal in ons gebouw in Amersfoort. Een klein aantal onderwerpen of lesdagen gaan online. 

Stress en burnout zijn hoofdonderdelen van de opleiding. Omdat dit zeer ernstige problemen zijn in onze huidige maatschappij, zul je veel cliënten krijgen.
Vital Life Coaching kan worden uitgeoefend vanuit een eigen praktijk of gecombineerd met een ander beroep in de zorg, het onderwijs of het bedrijfsleven. Vaak vergoeden werkgevers consulten bij een coach omdat ze inzien dat de tevredenheid en prestaties van werknemers daardoor toenemen en stress en ziekteverzuim afnemen.

Vital Life Coaching en Positieve Psychologie

Vital Life Coaching is een praktische toepassing van de positieve psychologie. Daarin kun je de verschillende levensgebieden van de mens symbolisch vergelijken met de vier onderdelen van een boom. Bekijk de video met uitleg door Peter Krijger:

Vier Gebieden Van De Boom Positieve Psychologie

INVESTERING

Het Traject

  • Dit traject bestaat uit 3 sub-opleidingen
  • Je schrijft je in per sub-opleiding of voor het hele traject
  • Je betaalt in maandelijkse termijnen

Je schrijft je eerst in voor Coaching Basics. Als je die af hebt, kun je verder gaan met de rest van dit traject. Stuur ons een mailtje en we nemen contact met je op om je studietraject te bespreken. 

Belasting & BTW

CRKBOVoor ondernemers is een opleiding aftrekbaar van de belasting als deze wordt gevolgd voor bijscholing of omscholing. Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW omdat Atma staat ingeschreven bij het Centraal Register Korte Beroepsopleidingen (CRKBO). Atma is een erkend instituut in de Europese BTW-richtlijn.

tijdsinvestering

wat krijg je?


Uren per week
Je bent ongeveer 8 tot 10 uur per week met de opleiding bezig, inclusief klassikale lesdagen, studie en intervisiegroepjes.

Lesdagen
Tijdens de lesdagen leer je de krachtigste coachingstechnieken die in de afgelopen jaren zijn ontwikkeld. Er worden theoretische onderwerpen behandeld, groepssessies gehouden en demonstraties gegeven. Daarnaast wordt er geoefend met technieken waarbij de deelnemers enerzijds aan zichzelf werken en anderzijds vertrouwd raken met de beoefening van coachingsvaardigheden en met het inzetten van verschillende interventies. Er zijn naast de docent regelmatig begeleiders aanwezig die de studenten feedback geven. Op sommige dagen wordt supervisie gegeven, waarbij de supervisor bij een oefensessie zit. De sessie wordt na afloop uitgebreid besproken.

Persoonlijke ontwikkeling
De persoonlijke ontwikkeling staat centraal in de opleiding en is essentieel voor elke coach. Hoe verder iemand hierin ontwikkeld is, hoe beter hij zijn cliënten kan begeleiden. Er wordt in het bijzonder aandacht besteed aan: ontwikkeling van gezond zelfvertrouwen, goede sociale vaardigheden en helderheid in eigen levensbeschouwing en zingeving. Wij verwachten een open houding ten opzichte van gecoacht worden en feedback ontvangen.

Oefengroepjes
Naast het oefenen tijdens de lesdagen ga je ook 1 dag of 2 dagdelen per maand de technieken en methoden, die in de lessen worden behandeld, zoveel mogelijk oefenen met medestudenten in oefengroepjes. Door dit regelmatig te doen ontwikkel je niet alleen je coachingsvaardigheden, maar ook je zelfvertrouwen en eigen coachingsstijl. Deze oefensessies worden georganiseerd bij studenten thuis, maar mogen ook online plaatsvinden via e-mail, chat of Skype.

Studiemateriaal
Op de eerste lesdag ontvang je een studiegids. De reader van de opleiding kun je downloaden van onze studentenpagina. De informatie hierin is gekoppeld aan de lesonderwerpen. Daarnaast ontvang je een literatuurlijst waarop een aantal verplichte en aanbevolen boeken staat.

Les gemist?
Indien mogelijk kun je altijd lessen inhalen in andere groepen. Wij hanteren een aanwezigheidspercentage van 90%, uitzonderingen daargelaten.

Uitstel, samenvoeging, annulering
In sommige gevallen wordt een opleiding uitgesteld, worden groepen samengevoegd of wordt (bij uitzondering) een opleiding geannuleerd. We doen ons uiterste best om dergelijke situaties te voorkomen. Mocht het zo zijn, dat stellen we je daar uiteraard tijdig van op de hoogte (uiterlijk een week van te voren).

Het kan gebeuren dat twee groepen tijdens de modules 3 en 4 worden samengevoegd als er minder dan 8 deelnemers per groep zijn. 

De Opleiding Vital Life Coaching is een onderdeel van onze opleiding tot Burn-out Specialist. Je hoeft na afloop alleen nog de opleiding Lichaamsgerichte Coaching te volgen en dan ben je tevens burn-out specialist. ​Lees verder >>

ACCREDITATIES

De Life Coaching en Vitaliteitscoaching Opleidingen zijn officieel geaccrediteerd en geregistreerd door KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen)Dankzij deze accreditatie kun je je aansluiten bij diverse beroepsverenigingen.


OUD studentenover ATMA

INTRODUCTIEDAG

Het Atma Instituut vindt het belangrijk dat je een coach opleiding kiest die goed bij jou past. Om een goed beeld te krijgen van onze opleidingen en docenten, ontvang je uitgebreide informatie en demonstraties. Door de interactieve opzet van onze introductiedag kun je zelf onze werkwijze en leermethode ervaren.
Er is tevens gelegenheid tot een vrijblijvend advies en intakegesprek.

Scroll naar boven