Hieronder vind je de meest gestelde vragen. 

Staat je vraag er niet bij?

Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 033 465 32 77

 

Wanneer word ik toegelaten tot een opleiding?

Voor toelating tot één van onze opleidingen voldoe je aan de minimale vooropleidingseisen van havo, vwo of mbo.

Wanneer je een opleiding op Post-HBO (SPHBO) niveau wilt afronden is een vereiste dat je een HBO of WO vooropleiding hebt en enkele jaren werkervaring in het begeleiden van mensen. Vraag naar de opleidingen die je op Post HBO niveau kunt afronden.

Voorafgaand aan de opleiding krijg je een mondeling intakegesprek. Het intakegesprek is een vrijblijvend gesprek waarin wordt gekeken naar je werkervaring, levenservaring, persoonlijke leerwensen en relevante opleidingen/trainingen.

Tijdens het intakegesprek kun je eventueel aangeven of je vrijstelling wilt krijgen voor vakken die je tijdens een eerdere opleiding hebt gevolgd. Vrijstellingen worden in mindering gebracht op de studiekosten.

Het intakegesprek is een voorwaarde voor toelating en vindt plaats tijdens onze introductiedagen. Mocht je door omstandigheden niet in staat zijn een introductiedag bij te wonen, dan kun je een afspraak maken voor een intakegesprek op andere dag in het Atma Instituut, Zuidsingel 1 te Amersfoort. Bel daarvoor: 033 - 465 32 77 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Wat houdt een intakegesprek in?

Het intakegesprek is een vrijblijvend gesprek waarin wordt gekeken naar je werkervaring, levenservaring, persoonlijke leerwensen en relevante opleidingen/trainingen.

Hoe kan ik een intakegesprek aanvragen?

Intakegesprekken vinden plaats tijdens onze introductiedagen. Wij raden iedereen om een introductiedag te bezoeken en zo een goed beeld te krijgen van de opleiding en het Atma Instituut. 

Mocht je door omstandigheden niet in staat zijn een introductiedag bij te wonen, dan kun je een afspraak maken voor een intakegesprek op andere dag in het Atma Instituut, Zuidsingel 1 te Amersfoort. Bel daarvoor: 033 - 465 32 77 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Wanneer starten er nieuwe groepen?

Wij starten ieder voor- en najaar met nieuwe groepen. De startdata van de verschillende opleidingen zijn te vinden onder roosters.

Hoe kan ik me inschrijven?

Inschrijven voor onze opleiding is mogelijk via het inschrijfformulier. N.B. Een intakegesprek is een vereiste voor toelating tot al onze opleidingen.

Kan er in een groep een plaats voor mij worden gereserveerd?

Nee, het is helaas niet mogelijk om een plek te reserveren.

Is het mogelijk om een vrijstelling te krijgen?

Het is in enkele gevallen mogelijk om een vrijstelling te krijgen. Hiervoor dien je een bewijs te kunnen overhandigen dat je deze lessen/onderwerpen al beheerst. Het aanvragen van een vrijstelling gaat via onze opleidingsmanagers, stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik heb me ingeschreven voor een opleiding, maar wil deze toch niet gaan volgen. Kan ik mijn inschrijving annuleren?

Het is altijd mogelijk om je uit te schrijven, echter kunnen hier kosten aan verbonden zijn. Zie voor meer informatie onze algemene voorwaarden.

Wanneer hoor ik of mijn opleiding definitief van start gaat?

Wij laten uiterlijk 1 week voor de eerste lesdag weten of een opleiding doorgaat.

Wat gebeurt er wanneer een opleiding wordt uitgesteld/niet doorgaat?

Uitstellen: indien wij het minimale aantal deelnemers nog niet hebben bereikt, maar verwachten dit wel te kunnen behalen binnen een korte periode, stellen wij een opleiding uit.

Annulering: indien er onvoldoende aanmeldingen zijn voor een groep en de verwachting is dat het minimale aantal deelnemers niet bereikt zal worden, annuleren wij deze groep. Je kunt er dan voor kiezen de opleiding in een andere groep te volgen of je (kosteloos) uit te schrijven.

Wat als ik een les mis?

Een gemiste les kun je in de meeste gevallen inhalen bij een andere groep. De roosters van alle groepen kun je vinden onder roosters.

Bij het inhalen van een les kun je het beste kijken naar een opleiding van gelijk niveau. Het lesonderwerp is daarin altijd gelijk. Als je een groep hebt gevonden waar je de gemist les in kunt halen, laat je via e-mail aan de betreffende docent en je mentor weten dat je de les op die dag komt volgen.

Om te voorkomen dat je de les pas na lange tijd in kunt halen, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk kijkt wanneer de les wordt gegeven in een andere groep. Mocht je er niet uit komen, kun je altijd contact opnemen met het secretariaat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 033-4653277.

Wanneer en waar vinden er introductiedagen plaats?

De data en locaties  van onze introductiedagen vind je onder introductiedagen.

Inschrijven voor een introductiedag kan via het inschrijfformulier.

 

Kan ik mijn aanmelding voor de introductiedag annuleren?

Je kunt je aanmelding voor een introductiedag annuleren tot minimaal 48 uur van te voren. Dat kan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij niet tijdige afmelding dien je alsnog het gefactureerde bedrag te voldoen.

Op welke manieren kan ik mijn betaling voldoen?

Je kunt de opleidingen als volgt voldoen:
1. iDeal
2. Automatische incasso
3. Betaling in één keer


Binnen welke termijn moet mijn betaling voldaan zijn?

- Een factuur voor een bedrag onder de € 100,- dient binnen 14 dagen aan ons overgemaakt te worden.
- Een factuur voor een training of opleiding dient (tenzij de opleiding binnen 30 dagen start) binnen 30 dagen naar ons worden overgemaakt.

Nieuwsbrief

De Wensboom

Boek WensboomLees dit boek en laat je diepste
wensen uitkomen.

 

 


GRATIS DOWNLOAD

Coach bij jou in de buurt

In onze coachdatabase vind je coaches die bij Atma zijn afgestudeerd en hun eigen praktijk zijn begonnen.