Over WordPress
Allereerst is het belagrijk om te weten dat er twee soorten WordPress platforms zijn:
1. WordPress.org – Met deze kun je alles doen en je kunt duizenden plugins aan je site toevoegen (een plugin is een extra stuk software dat door derde partijen wordt gemaakt om je WordPress website mee uit te breiden). Maar je hebt wel enige kennis van webdesign nodig, hoewel geen codekennis. Je moet WP installeren op de server van je provider, wat niet zo heel simpel is. Er zijn ook providers die WP al op hun server hebben staan. Zie bijvoorbeeld SiteGround. Dan ben je klaar met één klik!
2. WordPress.com – Deze is wat beperkter. Je kunt er geen plugins aan toevoegen. Maar hij is heel simpel en als je alleen een eenvoudige website wilt voor een praktijk of blog, dan volstaat deze prima.
Hier volgen een paar van onze favoriete plugins die we hebben toegevoegd aan WordPress.org
1. Elementor – Dit is een zgn. ‘pagebuilder’ waarmee je zelf prachtige layouts kunt maken, zonder dat je kennis van codes nodig hebt (zoals css, php en html). De sky is the limit met dit programma. En er worden vrijwel wekeljks nieuwe widgets aan toegevoegd. Wij hebben de hele layout van onze nieuwe website met deze plugin gemaakt. Ze hebben een gratis versie als introductie en een betaalde met enorm veel extra functies en widgets. Zie verder Elementor.com
2. Yoast – Dit Nederlandse bedrijf is wereldberoemd geworden in WordPress kringen met zoekmachine optimalisatie (SEO). Ze doen alles in het Engels, dus ze denken internationaal! Ik heb ze een keer een vraag gesteld in het Nederlands, maar ze verzochten mij de vraag in het Engels te stellen. Heel grappig. Maar afgezien daarvan, zijn ze beregoed! Met deze SEO plugin kun je zorgen dat je hoog in Google komt. En dat zonder codes. Ze leggen alles heel uitgebreid uit in honderden blog berichten en documentatie. Dus als je nog weinig weet over SEO, zul je er alles over te weten komen met deze plugin. Ze hebben een gratis en betaalde versie. Zie verder Yoast.com.
3. Woocommerce – met deze plugin kun je je eigen webwinkel maken. Helemaal gratis! Zie Woocommerce.
Goede adviserende WP websites zijn: WPlounge en WPbeginners