Verander de wereld met een glimlach!

Verander de wereld met een glimlach!

Door Loes van Beest, Stressreleasecoach

Terug uit het boeddhistische ‘land van de glimlach’, Thailand, is het weer wennen aan twee dingen: het weer en de uitdrukking op het gezicht van de meeste mensen. We kijken nors, boos of ronduit chagrijnig. Nu snap ik dat ook wel, het is koud en van al het heftige nieuws de laatste tijd word je ook niet echt blij.

Maar toch, als ik een ding van mijn Taoïstische training heb geleerd (en ook meteen het simpelste en meest effectieve), is het wel het trainen van mijn ‘I’ kracht. Niet echt te vertalen omdat we in het Nederlands geen woord kennen wat dat omschrijft. Belangrijker is dat je de ‘I kracht’ activeert door je mondhoeken zachtjes richting je oorlelletjes te bewegen. Probeer het maar… En kijk daar heb je het al… een glimlach op je gezicht…

Dus ik begin de dag met een ontspannen, niet geforceerde glimlach, en vrijwel meteen voel ik me beter! De zorgen en stress glijden van mij af. Ja, die oude Taoïsten in China wisten het wel, zij ontwikkelden eeuwen geleden de ‘innerlijke glimlach’. Bovendien is gebleken dat als je glimlacht je hartslag en bloeddruk dalen. Je emoties komen tot rust en je stressniveau neemt af. Wat wil je nog meer?!

Dus denk maar aan iets waar je blij van wordt; je partner die naar je lacht, je kinderen, je lieve pluizige huisdier of een mooie herinnering… Als vanzelf gaan dan je mondhoeken omhoog en je ogen beginnen te twinkelen. Doe dit een paar keer per dag en je zult zien wat een enorm verschil dat maakt op hoe je je voelt! Het is net als het trainen van elke andere vaardigheid, hoe meer je het doet, hoe makkelijker het gaat! Laat je niet bedriegen door de eenvoud, het heet niet voor niets I kracht.

Ook reageert de buitenwereld altijd heel positief op iemand die glimlacht. Mensen lachen naar je terug en worden aardiger en behulpzamer! Hoe zou het zijn als we dit bericht 100.000 keer liken en delen? Stel je eens voor wat voor een effect dat zou hebben… Het is namelijk niet alleen goed voor jou, maar voor alle mensen om ons heen! En wie weet worden we zo ook een beetje liever voor elkaar!

Loes van Beest

Scroll naar boven