De oprichting van Atma

D


Door Peter Krijger,
oprichter Atma Instituut

Het is 1989. Ik heb al enkele jaren een goed lopende praktijk reïncarnatie- en hypnotherapie en geef regelmatig therapeutische workshops. Ik loop al enige tijd rond met het plan om een stap verder te gaan en een volledige beroepsopleiding reïncarnatie- en hypnotherapie op te zetten. Maar ik vraag mij af of ik daarvoor genoeg kennis en vaardigheden in huis heb. Ik besluit een lange meditatie te doen om hierover helderheid te krijgen.

Tijdens het hoogtepunt van mijn meditatie gaat de telefoon. Ik laat hem even overgaan en wacht tot mijn antwoordapparaat van start gaat. Maar het apparaat start niet. Enigszins geërgerd neem ik de telefoon op.

‘Met de praktijk van Peter Krijger.’

‘Goedemorgen Peter, met Paula. Ken je mij nog? Ik heb vorig jaar een paar sessies hypnotherapie bij jou gedaan. Kun je je die nog herinneren?’

‘Jazeker Paula,’ antwoord ik, ‘hoe gaat het met jou?’

‘Heel goed. De sessies hebben heel positief doorgewerkt en ik heb erg genoten van de workshops die ik bij je gevolgd heb.’

‘Dat is fijn om te horen, Paula. Waarmee kan ik je van dienst zijn?’

‘Ik heb een vraagje. Geef je misschien ook opleidingen in reïncarnatie- en hypnotherapie? Ik zou dat vak namelijk erg graag willen leren.’

Van verbazing kan ik even geen woord uitbrengen.

‘Dat is heel bijzonder,’ zeg ik. ‘Ik zat net te mediteren op het idee om een opleiding op te zetten en net op dat moment bel jij.’

‘Nou Peter,’ lacht Paula,‘ dan moet je dat maar doen. Kan ik mij inschrijven?’

Op dezelfde dag richt ik het Atma Instituut op en start met het ontwerp van een tweejarige beroepsopleiding Reïncarnatie- en Hypnotherapie. Ik besef bovendien dat ik kort daarvoor f 10.000 van mijn oma heb geërfd. Met dat geld tref ik alle voorbereidingen voor de start van de opleiding. Ik vraag een paar collega therapeuten of ze les willen geven in het instituut. Ze zijn erg enthousiast. In januari 1990 starten er twee grote groepen Reïncarnatie- en Hypnotherapie.

Atma is in de afgelopen jaren voortdurend blijven groeien, mede dankzij de hechte groep loyale medewerkers die zich al vele jaren voor Atma inzetten. Ik zie er naar uit dat wij nog veel nieuwe opleidingen en trainingen mogen opzetten.

Scroll naar boven