training innerlijke flow

Atma training: Ontdek je innerlijke flow

Atma training: Ontdek je innerlijke flow

Twee zondagen alle tijd en aandacht voor jezelf. Twee dagen waarin je het contact met jezelf gaat verdiepen, of terugvinden wanneer je dit door je drukke leven uit het oog verloren bent. De tijd nemen om jezelf weer in zicht te krijgen. Waar sta ik nu? Wat zegt mijn hart? De tijd nemen om vooruit te kijken. Wat wil ik en wat wordt mijn eerstvolgende stap?

Heerlijk toch? Als moeder van twee jonge kinderen met baan in loondienst en als startende ondernemer klinkt dit als een mini-retreat. Uit je hoofd, niet nadenken maar innerlijke flow ervaren.

Innerlijke flow?

Maar wat is innerlijke flow dan? Als Marit erover vertelt beginnen haar ogen al te fonkelen. Ze beschrijft het als in het moment zijn, of eigenlijk Zijn met een hoofdletter. “Niet nadenken, maar vooral voelen, het kost geen moeite, alles valt op zijn plek en gaat vanzelf. Oneindig met iets bezig kunnen zijn, doen waarvoor je hier bent. Het is gewoon heerlijk.”

“Flow zit meestal niet in je hoofd, daar heb je je lijf bij nodig.” vult Heidi aan. “Innerlijke flow is connected zijn met je lijf en je hart.”

Tijdens mijn gesprek met Marit en Heidi werd mij duidelijk dat je deze ontdekkingsreis naar je hart alleen in een liefdevolle en veilige omgeving kunt maken. Beide Atma-trainers laten in alles doorklinken hoe belangrijk deze waarden voor ze zijn. Zo hebben zij een programma samengesteld waarin je de ruimte krijgt jezelf écht weer te ontmoeten en kun je na deze training een stap zetten naar een leven meer vanuit je hart.

Contact met jezelf in veiligheid en vertrouwen

Ik heb Marit en Heidi vorig jaar tijdens een bijscholing bij Atma leren kennen als bijzonder prettige vrouwen, die goed zijn in hun vak, vooral doordat zij je volledig welkom heten om wie je bent. Ze bieden je daarmee de ruimte ook jezelf welkom te heten, ook al vind je het contact met jezelf opzoeken misschien nog wat spannend. Hiermee leggen zij de basis voor een fijne en vertrouwde sfeer in de groep.

Heidi en Marit werken op zo’n manier samen dat tijdens deze dagen ook echt mag en kan gebeuren wat zich aandient. Veiligheid en vertrouwen is wat zij tijdens deze dagen neerzetten. Ze zijn beide de hele training aanwezig, en wisselen elkaar af met verschillende onderdelen. Zo zal Heidi je bijvoorbeeld doen ervaren hoe je ruimte in jezelf en je omgeving neemt door middel van de adem en beweging. En Marit geeft je eenzelfde ervaring maar op een heel andere manier: bijvoorbeeld op de yogamat met Yin Yoga. Het wordt een fijne mix van ervaren met je lichaam, creativiteit, rust, natuur en beweging.

Waardevolle training

Wat ik mooi vind is dat zij het niet bij deze twee dagen laten. Ze hebben zorgvuldig nagedacht over opdrachten en eenvoudige en leuke oefeningen die je thuis tussen de trainingsdagen en de periode erna kunt doen. Als je er behoefte aan hebt kun je ook kort na de training nog een coachgesprek plannen met een van hen. Het geeft je de gelegenheid om te reflecteren en in te zoomen op wat tijdens de training bij jou naar voren kwam. De manier waarop ze deze extraatjes beschrijven is treffend voor de setting die ze willen creëren: Het mág allemaal, maar hoeft zeker niet. Je geeft er zelf invulling aan.

Ik kijk terug op een fijn gesprek. Ik vond het heerlijk om door Marit en Heidi meegenomen te worden in hun programma. Wat mij nog het meest inspireert is hoe Heidi beschrijft over wat haar drijft om deze training te geven, en wat Marit alleen maar kan beamen: “Het moment dat er iets bij de deelnemers gebeurt, het proces en de groei zien in de groep.” En de bescheidenheid waarmee ze over deze waardevolle training vertellen.

Wil jij je innerlijke flow ontdekken, en ben je benieuwd geworden naar deze training klik dan hier voor meer informatie.

Door Dianne Hachmang


Scroll naar boven