Atma interviewt… Petra de Vreede

ATMA INTERVIEWT..

OUD ATMA STUDENT 

Petra de Vreede heeft in 2012 de opleiding Life Coaching afgerond en heeft sinds 2013 haar eigen praktijk “Change!” (www.change-trainingandcoaching.com).

Foto Petra De Vreede

Beschrijf jezelf in drie woorden.
No-nonsense, positief, vrolijk en liefdevol (haha, toch 4).

Wat heeft je destijds doen besluiten om de opleiding (bij Atma) te volgen?
Ik had door wat akkefietjes op mijn werk behoefte aan wat extra ondersteuning en heb een aantal sessies bij een coach gehad. Door de inzichten die ik daarvan meenam ben ik destijds enorm “opgeknapt” en kon daadwerkelijk anders in het werk en leven staan. Ik kon weer met volle kracht vooruit. En dat na slechts 6 gesprekken…

Ik dacht: “wat zou het mooi zijn als ik ook in staat zou zijn dit effect bij mensen te (helpen) bereiken”. Mensen helpen tot werkbare inzichten te komen. Mensen in contact brengen met hun innerlijke kracht. Toen ben ik gaan googelen op “opleiding tot coach”.

Heb je een doorbraak gehad tijdens je studie en wat hield deze doorbraak in?
Wat voor mij een belangrijke stap was is het vermogen om eerst even stil te staan alvorens je reageert. Stil te staan bij wat er gebeurt bij jezelf en in jezelf en te onderzoeken wat voor triggers er afgaan. En onderzoeken of je waarneming correct is. Normen en waarden die parten spelen, overtuigingen die wel of niet helpen. En welke rol speelt het ego?

Vervolgens heb je altijd zelf de keuze hoe te reageren. Maar even tijd nemen voor een interne analyse helpt me om met compassie in het leven te staan. De doorbraak van het ruimte geven aan compassie!

Wat waren je favoriete lessen en/of onderwerpen?
Echt genoten heb ik van het onderwerp deelpersoonlijkheden. Het aan het woord laten van (verstoten) delen en helen van verdriet en verlangen dat daar zit op een bijna theaterachtige manier. Het voelt als het spelen van een toneelspel met meerdere rollen. Dat te begeleiden ligt me wel. Kan er mijn liefde en compassie in kwijt, maar ook luchtigheid en humor!

‘Kan er mijn liefde en compassie in kwijt, maar ook luchtigheid en humor!’ 

Wat doe je als het even niet lekker gaat/je niet lekker in je vel zit?
Ik ga dan lekker het bos in voor een lange wandeling of trek me terug en ga bij mezelf naar binnen middels meditatie en stilte.

Hoe heet je praktijk en wanneer ben je gestart met je praktijk?
Ik ben in 2013 gestart met Change! De no-nonsense coach. Het is een praktijk voor Life Coaching en Reiki. Doe het vooralsnog naast mijn baan, maar ga het in de toekomst zeker verder uitbouwen.

Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen?
There is something good in everything!

Heb je nog een tip voor onze huidige en toekomstige studenten?
Oefen eens een dag met alleen maar open vragen stellen aan iedereen die je ontmoet. Laat je verassen wat daarvan het resultaat is!

Atma bestaat 25 jaar: wat is jouw felicitatie /wens voor Atma?
Ik wens Atma en al haar studenten een bezield leven toe!

Scroll naar boven