Atma interviewt… Monique van Saane

ATMA INTERVIEWT..

OUD ATMA STUDENT 

Monique van Saane heeft de opleiding Hypnotherapie in 2007 afgerond en is in 2008 haar eigen praktijk SucSessie gestart (www.sucsessie.nl). Sinds begin 2014 is ze weer geregeld bij Atma te vinden als assistent-mentor.

Foto Monique van Saane

Beschrijf jezelf in drie woorden.
Empatisch, intuïtief, helder.

Wat heeft je destijds doen besluiten om de opleiding (bij Atma) te volgen?
De sfeer sprak mij het meeste aan. Als een warme deken. En dat is nog zo.

Hoe heet je praktijk en wanneer ben je gestart met je praktijk?
Mijn praktijk heet SucSessie, praktijk voor hypnotherapie & coaching. Ik ben gestart in 2008.

Hoe ziet een dag in jouw leven en/of praktijk er uit?
Ik voer mijn praktijk niet iedere dag, maar op een praktijkdag maak ik voor de komst van de cliënt de factuur klaar en lees het dossier door om te kijken waar we de laatste sessie aan gewerkt hebben en welke aandachtspunten er zijn. Na afloop maak ik direct een verslag van de sessie.

Heb je een doorbraak gehad tijdens je studie en wat hield deze doorbraak in?
Ik heb meerdere doorbraken gehad; één hele sterke was het moment waarop ik mijn sterke controle heb leren loslaten. Mijn controle hield mij gevangen in het leven en voerde de regie over mijn leven. Ik weet dat ik na die lesdag totaal verkeerd gereden ben en zelfs even de weg kwijt was en dat ik me bevrijd voelde. Heb keihard zitten lachen in de auto.

Wat doe je als het even niet lekker gaat/je niet lekker in je vel zit?
Afhankelijk of ik de gelegenheid heb mezelf terug te trekken of niet: als dat het geval is dan neem ik een moment om naar binnen te gaan en goed te voelen wat er nou bij me gebeurt. Als dat niet direct kan, dan helpt mijn ademhaling mij om even ruimte te krijgen op dat moment en kom ik er later op terug.

Wat waren je favoriete lessen en/of onderwerpen?
Mijn favoriete onderwerp (en dat is nog steeds zo in mijn praktijk als dat zich voordoet) is Innerlijk Kind Werk en de afweermechanismen, ontdekken waardoor de cliënt getriggered wordt en reageert. Inzichten bieden op dit gebied. Inge was mijn grote voorbeeld hierin, ik denk nog zo vaak aan haar. Prachtig mens…

‘Leer te leven en te werken vanuit je eigen kern’ 

Heb je nog een leuke anekdote m.b.t. je studietijd bij Atma?
Zeer tegen het been van sommige docenten, gingen wij als groep steevast lunchen bij een tentje aan het marktplein en namen we er een wijntje bij waarbij we proostten op Het Diploma! Dat hebben we drie jaar lang gedaan!

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
De Heldenreis van Lars Faber.

Atma bestaat 25 jaar: wat is jouw felicitatie/wens voor Atma?
Ik hoop dat Atma dezelfde input blijft geven aan alle studenten nu en in de toekomst. De kracht van Atma zit ‘m vooral in het vrijmaken van de authentieke therapeut/coach. Dat wens ik Atma toe. Want dat is het mooiste wat Atma de studenten kan bieden. Daarmee feliciteer ik Atma en hoop op nog 25 jaar erbij om prachtige mensen af te leveren die in staat zijn om op dit niveau de medemens te begeleiden in hun zoektocht!

Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen?
Hmmmm, moest ik even over nadenken… Ik heb zoveel tips gekregen de laatste jaren. En tijdens mijn opleiding bij Atma. Als ik er dan ééntje uitlicht voor dit verhaal dan is het toch wel het inzicht dat elke emotie die een ander bij mij oproept, de moeite van het onderzoeken waard is. Want alles wat ik voel wordt alleen maar getriggered door de ander, maar gaat over mij. Over mijn eigen pijn en mijn eigen leven. Dus er valt zoveel te leren van alles om mij heen en dat maakt mij rijker bij elk nieuw inzicht.

Heb je nog een tip voor onze huidige en toekomstige studenten?
Leer te leven en te werken vanuit je eigen kern, neem alle kennis in je op en wordt daardoor de therapeut die je van binnen bent. Theorie is slechts een middel dat nodig is om jouw specifieke talent te laten zien.

 

Scroll naar boven