Atma interviewt… Janet Reuvekamp

ATMA INTERVIEWT..

OUD ATMA STUDENT 

Janet Reuvekamp (51 jaar) heeft de opleiding Psychodynamische Therapie en Integrale Hypnotherapie bij het Atma Instituut gevolgd. In 2005 is zij afgestudeerd, maar ze zette in 2001 al haar eigen praktijk Sattva op (www.sattva.nl en www.fullcircle-instituut.nl).

Foto Janet Reuvekamp en hond

Beschrijf  jezelf   in   drie   woorden.
Integer, betrokken en gepassioneerd.

Wat heeft je destijds doen besluiten om deze opleiding te volgen?
Na jaren in het bedrijfsleven schoof mijn belangstelling steeds meer richting het begeleiden van mensen. Naast het energetisch werk dat ik al deed, kreeg ik steeds meer de behoefte op diepere lagen te kunnen werken. Hypnotherapie sloot hier enorm goed op aan. De docenten van toen op de open dag haalde me volledig over de streep voor de opleiding bij Atma te kiezen. Vooral omdat het werken aan jezelf en het werken vanuit gevoel en intuïtie belangrijke aspecten waren.

Hoe heet je praktijk en wanneer ben jij gestart met je praktijk?
Mijn praktijk en cursuscentrum heet Sattva. Deze praktijk heb ik al sinds 2001. In het begin werkte ik vooral als energetisch therapeut en met lichaamsmassages, maar al snel werd aangevuld met regressie en reïncarnatietherapie. Vanaf 2005 kon ik naast mijn energetische therapie, vol aan de slag als psychodynamisch/ integraal hypotherapeut. Vervolgens ook als (life)coach.

Wat waren je favorieten lessen en/of onderwerpen?
Dat waren er veel: innerlijk kind werk, adem- en lichaamswerk, EMDR en uiteraard regressie/reïncarnatie waren wel echte stokpaardjes.

Hoe ziet een dag in jouw praktijk er uit?
Mijn dagen variëren enorm. Het kan een praktijkdag zijn met 3-4 cliënten overdag en ’s avonds een training geven. Of het is een cursusdag dan wel een meerdaagse intensive of retraite. Soms geef ik les/supervisie op een opleiding, geef ik een kick-off/training in het bedrijfsleven of ben ik druk met het ontwikkelen van een nieuwe cursus. De variatie maakt het leuk en houdt het zeer uitdagend. Ik werk vanuit mijn hart en mijn passie!

‘Ik kijk nog steeds vanuit blijheid en dankbaarheid terug op mijn tijd bij Atma’ 

Heb je nog een leuke anekdote m.b.t. je studietijd bij Atma?
De meest lachwekkende en gelijktijdig ook bijzondere gebeurtenis was toen ik samen met Carin (Mannak) tijdens een sessie door de tafel zakte. Zij vertelt het heel mooi in haar interview. Dus ik doe het niet over.

Heb je een doorbraak gehad tijdens je studie en wat hield deze doorbraak in?Tijdens de vier lesjaren waren er voor mij de nodige doorbraken. Ze zorgden er stuk voor stuk voor dat ik dichter in en bij mezelf kwam en steeds meer vanuit echtheid mezelf kon en kan laten zien en neerzetten.

Wat is de beste tip die jij ooit hebt gekregen?
Eigenlijk geen tip maar een gouden opmerking van Inge tijdens mijn eerste sessie die ik onderging tijdens de eerste meerdaagse: ‘Wat ben jij hard voor jezelf’. Hiermee werd mijn eigen ontwikkeling vol in gang gezet

Heb jij nog een tip voor onze huidige en toekomstige studenten?
Ga je eigen proces volledig aan. Maak gebruik van de mogelijkheden die de opleiding hiervoor biedt. Want als coach/therapeut kan je een ander alleen maar daar brengen waar je zelf durft te gaan of bent gekomen.

Is er iets wat je de lezer nog wilt vertellen wat wij je niet hebben gevraagd?
Ik kijk nog steeds vanuit blijheid en dankbaarheid terug op mijn tijd bij Atma. De mooie momenten, de heftige sessies, de verbondenheid, het begeleiden en ook de pittige discussies die langskwamen. Ik heb hier mooie tijden meegemaakt als student en assistent.

Wat doe jij als het even niet lekker gaat/je niet lekker in je vel zit?
Dan neem ik ruimte en tijd voor mezelf. Zoek ik contact met een goede vriend/vriendin of collega. En zo nodig doe ik een sessie.

Atma bestaat 25 jaar: wat is jouw felicitatie/wens voor Atma?
Atma heeft in de afgelopen 25 jaar haar kracht bewezen om toch altijd weer dé gedegen en volwaardige opleiding te zijn. Altijd in beweging en zich verder ontwikkeld. Ga zo door!

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
Dat zijn er altijd meerdere en soms herlees ik ook weer. Momenteel bestaat het stapeltje uit Aleph van Paulo Coelho, Leven in je hart van Drunvalo Melchizedek, Het fluisterkind van Janita Venema en Hoogsensitiviteit als kracht van Carolina Bont.

Scroll naar boven