Atma interviewt… Ingrid van Ankorven

ATMA INTERVIEWT..

OUD ATMA STUDENT 

Ingrid van Ankorven (1957 jaar) heeft de opleiding reïncarnatie en hypnotherapie gevolgd. Ze heeft haar eigen praktijk: Hypnôse (www.praktijkhypnose.nl).

Foto Ingrid van Ankorven

Beschrijf jezelf in drie woorden…
Spontaan, gevoelig, levenslustig.

Wat heeft je destijds doen besluiten om de opleiding (bij Atma) te volgen?
Ik zat in een zware depressie en maakte een afspraak bij een student van Atma. In vorige levens ontdekte ik de oorzaak van mijn zware depressie. Na een paar maanden voelde ik me herboren en kon ik weer verder met mijn leven. Verrassend vond ik dat. Daarom besloot ik ook de opleiding te gaan doen.

Hoe heet je praktijk?
Praktijk Hypnôse. Ik gebruik de opgedane kennis en ervaring in mijn werk. Het is in deze tijd moeilijk om volledig te kunnen leven van je eigen bedrijf.

Hoe ziet een dag in jouw leven en/of praktijk er uit?
Ik werk bij het Landelijk Platform GGz. Het geeft veel voldoening om mensen die problemen hebben in de zorg een steuntje in de rug te geven.

Wat waren je favorieten lessen en/of onderwerpen?Deelpersoonlijkheden, reïncarnatie en Gestalt.

Wat doe jij als het even niet lekker gaat/je niet lekker in je vel zit?
Tijd voor mezelf nemen. Me richten op positieve dingen. Naar een vriendin gaan. Maar ik zit meestal wel lekker in mijn vel dus is eigenlijk niet van toepassing.

Heb je een doorbraak gehad tijdens je studie en wat hield deze doorbraak in?
Tijdens mijn studie heb ik veel inzichten gekregen. Maar een doorbraak kwam pas veel later. Toen werd ik bewust van de herhalingsdrang. Je verleden blijft je achtervolgen totdat je daar bewust van wordt. Door deze bewustwording kon ik een andere keuze maken. Ik verbrak de magie van de herhalingsdrang en kon eindelijk beginnen aan de ontdekkingstocht in mezelf.

‘Ik verbrak de magie van de herhalingsdrang en kon eindelijk beginnen aan de ontdekkingstocht in mezelf’

Wat is de beste tip die jij ooit hebt gekregen?
Om naar mijn eigen gedrag te kijken.

Heb jij nog een tip voor onze en huidige en toekomstige studenten?
Probeer de rode draad in je leven te ontdekken. Want je blijft herhalen totdat je bewust wordt van de herhalingsdrang.

Atma bestaat 25 jaar: wat is jouw felicitatie/wens voor Atma?
Atma heeft voor mij de bodem gelegd voor een persoonlijkheidsontwikkeling. Jezelf leren kennen. Een basis om gelukkig te kunnen zijn. Ik hoop dat Atma de komende 25 jaar nog veel mooie nieuwe initiatieven naar buiten mag brengen.

Scroll naar boven