Atma interviewt… Helmy van Walsem

ATMA INTERVIEWT..

OUD ATMA STUDENT 

Helmy van Walsem (geb. 1970) heeft in 2010 haar opleiding Life Coaching behaald en werkt sindsdien in haar eigen praktijk Tijd voor je Voeten (www.tijdvoorjevoeten.nl).

Foto Helmy van Walsem

Beschrijf jezelf in drie woorden.
Ondernemend, nieuwsgierig en open minded

Wat heeft je destijds doen besluiten om de opleiding (bij Atma) te volgen?
Ik zocht een verdieping na mijn voetreflextherapie opleiding.

Hoe heet je praktijk en wanneer ben jij gestart met je praktijk?
Mijn praktijk heet: ‘Tijd voor je voeten’. Ik was al parttime werkzaam als voetreflextherapeut sinds 2007. In januari 2010 heb ik mijn praktijk bij de Kamer van Koophandel ingeschreven en in juni 2012 ben ik fulltime aan de slag gegaan en combineer ik de voetzorg met voetreflextherapie en coaching.

Wat waren je favorieten lessen en/of onderwerpen?
Ik vond het werken met deelpersoonlijkheden de meest boeiende lessen. Relatiecoaching en alle visualisatie oefeningen heb ik ook als zeer fijn en nuttig ervaren.

Heb je een doorbraak gehad tijdens je studie en wat hield deze doorbraak in?Een doorbraak zou ik het niet noemen maar voldoende inzicht zeker! Het waren meer de laatste kwartjes die op hun plek vielen. En bij mij had het veel te maken met het toelaten van mijn emoties en mijn innerlijke kind serieus nemen.

Hoe ziet een dag in jouw leven en/of praktijk er uit?
Iedere dag is anders. De ene keer rijd ik de hele dag rond en leg ik huisbezoekjes af bij mensen die voetzorg nodig hebben. De andere dag werk ik in mijn praktijk en is er afwisselend tijd voor de voeten in de vorm van voetzorg, voetreflex met of zonder coaching. Er zijn dagen dat ik workshops verzorg en dagen dat ik al wandelend coach gesprekken heb.

Bij de intake voor een coachingstraject gaan altijd de schoenen uit. Ik combineer de coachvraag met wat de voeten weerspiegelen en sluit altijd af met een voetmassage.

‘De meest duurzame relatie ziet er vaak het saaiste uit in het begin’ 

Wat is de beste tip die jij ooit hebt gekregen?
De meest duurzame relatie ziet er vaak het saaiste uit in het begin dus geef het tijd, oordeel niet te snel en zorg dat je helder hebt waar het voor jou om draait en wat belangrijk is.

Heb jij nog een tip voor onze huidige en toekomstige studenten?
Alles gebeurt op het juiste moment, je hoeft geen haast te hebben. Kies een richting en de weg vormt zich vanzelf.

Wat doe jij als het even niet lekker gaat/je niet lekker in je vel zit?
Dan ga ik naar de sauna en trek me terug, in mezelf.

Welk boek ligt er op je nachtkastje? Zielskinderen.

Atma bestaat 25 jaar: wat is jouw felicitatie/wens voor Atma?
Ik wens voor Atma dat zij nog velen jaren succesvol kwalitatief goed onderwijs mogen geven.

Scroll naar boven