Atma interviewt… Ester Saelman

ATMA INTERVIEWT..

OUD ATMA STUDENT 

Ester Saelman (geb. 1969) heeft in 2011-2013 de opleiding LifeCoaching gevolgd en heeft nu haar eigen praktijk Coaching in Green (www.coachingingreen.nl).

Foto Ester Saelman

Beschrijf jezelf in drie woorden.
Natuurlijk, ondersteunend en enthousiast.

Heb je een doorbraak gehad tijdens je studie en wat hield deze doorbraak in? 
Mijn  doorbraak  was toch  wel  het moment dat ik besefte dat ik altijd iedereen belangrijker vond dan mijzelf. Ik ging echt totaal aan mezelf voorbij. Ik stond nooit eens even stil bij hoe het nou eigenlijk met Ester ging en wat zij er eigenlijk allemaal van vond… Atma heeft mij geleerd dat andersom is: Pas als ik er ben voor mezelf, kan ik er echt zijn voor de mensen om me heen!       

Wat waren je favoriete lessen en/of onderwerpen?        
Daar  hoef  ik echt  niet  over na  te denken: Absoluut favoriet waren bij mij de lessen  WandelCoaching en lichaamsgericht coachen!      

Hoe heet je praktijk en wanneer ben jij gestart met je praktijk?                         
Ik heb een eigen praktijk voor outdoor Life  Coaching/WandelCoaching in Hoofddorp genaamd: Coaching in Green.                                                            

Hoe ziet een dag in jouw leven en/of praktijk er uit?
Omdat   coaching   voor  mij   (als voormalig directiesecretaresse) een hele nieuwe tak voor sport is en het ondernemer zijn al helemaal, ben ik op dit moment vooral veel tijd kwijt met het op de kaart zetten van mijzelf en mijn praktijk.

Wat heeft je destijds doen besluiten om de opleiding (bij Atma) te volgen?
Als voormalig directiesecretaresse was ik ervaringsdeskundige op het van stress en burn-out. Dit was voor mij  de reden om de opleiding  Life Coaching  bij Atma  te  gaan doen. Helemaal niet met de bedoeling om zelf ooit coach te worden, maar puur voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Gaandeweg  de opleiding  werd  ik steeds enthousiaster en pas op het allerlaatste moment, voelde ik ineens toch heel erg de behoefte om alles wat ik geleerd heb door te geven aan mensen die, net als ik indertijd, zijn vastgelopen in het werk en/of privé. Pas op het moment dat ik mijn diploma in handen kreeg besloot ik dat het tijd was om een andere invulling te geven aan mijn werkzame leven en aan de  slag te  gaan  als coach. aansluitend  heb ik  toen  nog een zesdaagse  training  WandelCoaching gedaan bij Atma.      

‘Wie denk je wel niet dat je bent dat je denkt dat je perfect kunt zijn’ 

Wat is de beste tip die jij ooit hebt gekregen?      
Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg!

Heb jij nog een tip voor onze huidige en toekomstige studenten?
Fouten maken moet!

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
In het kader van mijn assistentschap bij Atma bij de post HBO groep outdoor lifecoaching ben ik nu aan het lezen in het boek van Martin E.P. Seligman (de grondlegger van de positieve psychologie): Gelukkig zijn kun je leren.

Atma bestaat 25 jaar: wat is jouw felicitatie/wens voor Atma?
Op naar de volgende 25 jaar!

Wat doe jij als het even niet lekker gaat/je niet lekker in je vel zit?
Dan ga ik een stuk wandelen in de natuur. Een wandeling maakt dat ik loskom uit de dagelijkse omgeving. De natuur helpt me te relativeren, ik besef dan ineens dat ik slechts een minuscuul onderdeeltje ben van deze aarde. Het wandelen haalt me uit mijn hoofd en brengt mij in mijn lijf!

Heb je nog een leuke anekdote m.b.t. je studietijd bij Atma
Jazeker: de opmerking van Sylvia Lagerweij (mijn mentor destijds): “Wie denk je wel niet dat je bent dat je denkt dat je perfect kunt zijn”. Ik hoef je vast niet uit te leggen dat deze opmerking bij mij insloeg als een bom. Dank je wel Sylvia!

Is er iets wat je de lezer nog wilt vertellen wat wij je niet hebben gevraagd?
Het is voor mij alweer ruim een jaar geleden dat ik zelf mijn opleiding bij Atma heb afgerond. Tot op de dag van vandaag ben ik trots en dankbaar dat ik bij Atma terecht gekomen ben en mijn opleiding daar heb mogen volgen. Het was life changing!

Scroll naar boven