Atma interviewt… Erika de Haan

ATMA INTERVIEWT..

OUD ATMA STUDENT 

Erika de Haan (geb 1956 )heeft de opleiding Psychodynamische Therapie en Integrale Hypnotherapie bij het Atma Instituut gevolgd. In 2006 studeerde ze af, maar daarvoor al startte zij met haar eigen praktijk ‘Ayanta’ (www.ayanta.nl). Ook de module medische basiskennis heeft Erika voldaan.

Foto Erika de Haan

Hoe heet je praktijk en wanneer ben jij gestart met je praktijk?
Praktijk Ayanta. Sinds 2003.

Wat heeft je destijds doen besluiten om de opleiding (bij Atma) te volgen?
Na een korte hypnose opleiding elders, het resultaat zien wat trance deed bij mensen met chronische pijnklachten binnen de revalidatie, waar ik toen als verpleegkundige werkzaam was.

Heb je nog een leuke anekdote m.b.t. je studietijd bij Atma?
Het is niet echt een anekdote, maar ik bleef in de weekenden slapen in de Langestraat, meestal met een paar andere studenten. ‘s Avonds deden we regelmatig nog familieopstellingen of andere spannende dingen met energieën, voorouders e.d. Het gebouw leende zich er uitstekend voor. De vloeren kraakten en deuren hoorde je dichtslaan. Het sliep er overigens prima!

Hoe ziet een dag in jouw leven er uit?
‘s Avonds kijk ik op de mail of er aan of afmeldingen zijn en maak ik de nota’s voor de volgende dag klaar.

‘s Ochtends na yoga/douche/beesten eten/ontbijt klaarmaken, met een kop koffie mij schriftelijk voorbereiden op de cliënten van die dag: Wat ik de laatste keer met de cliënt heb gedaan en wat we vandaag gaan doen. Ik heb een praktijk in Haulerwijk waar ik drie a vier dagen per week cliënten ontvang. Eén dag per week houd ik praktijk in Groningen.

Het is wisselend qua drukte, maar vorige winter werkte ik vaak van 09:00 uur door tot 17.00 à 18.00 uur. En dan ‘s avonds weer de nota’s opstellen voor de volgende dag. Tussendoor telefoontjes van mensen beantwoorden die informatie willen. In het weekend de pr, boekhouding e.d. In de zomermaanden ligt het tempo beduidend lager. Regelmatig een vrije dag, heerlijk in de tuin o.i.d

‘Wat zeker belangrijk was, wie de docent was. Zo kon een “saai” onderwerp boeiend worden.’ 

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
Wij zijn ons brein van Dick Swaab.

Wat doe jij als het even niet lekker gaat/je niet lekker in je vel zit?
Vakantie, weekendje weg, harde muziek draaien en hierop swingen, boswandeling.

Beschrijf jezelf in drie woorden.
Empathisch, open en optimistisch.

Wat waren je favorieten lessen en/of onderwerpen?
Tja, dit staat mij niet helemaal meer bij. Wat zeker belangrijk was, wie de docent was. Zo kon een “saai” onderwerp boeiend worden.

Atma bestaat 25 jaar: wat is jouw felicitatie/wens voor Atma?
Atma, zet hypnotherapie weer op de lijst! Het is zo’n krachtige therapievorm die veel meer geïntegreerd mag worden.

Scroll naar boven