Atma interviewt… Boudina van der Velde

ATMA INTERVIEWT..

OUD ATMA STUDENT 

Boudina van der Velde (geb-1974) heeft in 2005-2006 de opleiding Life Coaching gevolgd en deze met succes afgerond.

Foto Boudina Van Der Velde

Beschrijf jezelf in drie woorden.
Open, onderzoekend en eigenzinnig.

Wat heeft je destijds doen besluiten om de opleiding (bij Atma) te volgen?
Een stap in zelfontwikkeling.

Wat waren je favorieten lessen en/of onderwerpen?
Vooral de lessen waarbij je innerlijk werd verkend en aangesproken. Wat is er in jou? Wat is jouw verhaal?

Heb je een doorbraak gehad tijdens je studie en wat hield deze doorbraak in?
Ja, dat ik een confrontatie met mijn onderbewuste durfde aan te gaan. Dit was voor mij nog onbekend en iets waar ik bang voor was. Bij een visualisatie lukte het mij toch de deur te openen en kwam de angst omhoog, maar daarna ook het inzicht dat het kon en dat het veilig was. Een illusie armer 🙂

Heb je nog een leuke anekdote m.b.t. je studietijd bij Atma?
Geen anekdote, maar wel fijne ervaringen. Gezelligheid in het oude gebouw. Je kon er ook blijven slapen. Veel was mogelijk. Iedere lesgever zijn eigen kunde. Geen uniformiteit, maar diversiteit. Zo ook geleerd en gezien dat eigenheid het mooiste is.

Wat heeft de opleiding je gebracht hoe pas je het e.e.a. toe in je leven/werk?
De opleiding heeft mij gebracht dat ik mijn onderbewuste durfde te onderzoeken. Ik heb geen praktijk, maar houd mij wel bezig met de vraag hoe je voluit kunt leven en hoe dat er dan uit kan zien. Hoe je jezelf kunt realiseren en dat elk moment weer. Ik combineer natuurgeneeskunde met Life Coaching en praktische filosofie en probeer steeds weer open te staan voor het nu, het nieuwe.

Hoe ziet een dag in jouw leven er uit?
Opstaan: afvragen hoe ik opsta. Sta ik op als een kind enthousiast en de dag bekijkend vol met mogelijkheden of ervaar ik al weerstand in gedachten over het willen en moeten van dingen etc. Als ik geïnspireerd ben doe ik reflectie, lichamelijke oefeningen en meditatie. Vaak is het soms alleen NEI (Neuro Emotionele Integratie).

Daarna datgene doen wat ik vind dat ik moet doen of wil doen. En gedurende de dag af en toe stilstaan bij wat ik ervaar. Vooral sociale activiteiten zijn voor mij leerzaam. In die zin dat ik mijn beperkingen zie of ervaar en kan nagaan welke overtuigingen hieraan ten grondslag liggen. Verder let ik op wanneer ik zin heb in eten en in wat precies. Dit op dagen dat ik er zin in heb. Vaak kan dit door drukte en doen, gewoon even niet en laat ik me leiden door de dingen van de dag.

‘Iedere lesgever zijn eigen kunde. Geen uniformiteit, maar diversiteit. Zo ook geleerd en gezien dat eigenheid het mooiste is’ 

Wat is de beste tip die jij ooit hebt gekregen?
Dat wat er ook tegen je wordt gezegd door wie dan ook, al is het je vader of moeder, weet dat Jezus helemaal van jou houdt precies zoals je bent (tip van mijn moeder toen ik klein was). En die heb ik onthouden hoe of wat ik dan ook voor voorstelling bij Jezus heb.

Heb jij nog een tip voor onze en huidige en toekomstige studenten?
Niet echt eigenlijk. Ieder heeft zijn eigen thema’s. Voor mij geldt loslaten, laten zijn en openstaan. Het geeft mij meer vertrouwen en rust. Verder natuurlijk geloof en vertrouwen in jezelf je eigen systeem.

Wat doe jij als het even niet lekker gaat/je niet lekker in je vel zit?
Piepen, klagen en druk maken waarom ik weer in de knoop lig, oplossing zoeken en op een gegeven moment geef ik dat op (gelukkig) en denk: morgen zal het vast anders zijn (en vaak is dat dan ook zo☺).

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
Nu allemaal zwangerschapsboeken: hypnoBirthing, zwangerschapsyoga, zwanger met lichaam en ziel, ontspannen bevallen met hypnose, etc.

Atma bestaat 25 jaar: wat is jouw felicitatie/wens voor Atma?
Dat Atma als organisatie zich, net als mensen, mag blijven ontwikkelen en ontplooien om voortdurend dat te doen wat het wil doen en graag doet en dat het een plezier is om mee te gaan met de stroom.

Scroll naar boven