Energie is de basis van al het leven. In de natuur en in ons leven hangt alles samen, niets berust op toeval. Alles is energie. Ook gedachten zijn energie. Iedere vorm van energie trekt soortgelijke energie aan. We noemen dit het principe van resonantie. We kennen dit op vele manieren in ons dagelijks leven. Positieve gedachten trekken positieve gebeurtenissen aan, angst trekt angst aan, liefde trekt liefde aan, etc. In ons dagelijks leven kennen we dat op veel manieren. We werken graag samen met gelijkgestemden; we zijn letterlijk op elkaar afgestemd en dat geeft harmonie. Als we ergens energie instoppen, komt de energie vanzelf opgang, er komt beweging. Alles wat we energie geven groeit. Dit kan tegen ons werken: veel aandacht geven aan iets wat je niet wilt (‘als ik maar niet de mist in ga bij die belangrijke presentatie’), vergroot de kans om inderdaad de mist in te gaan. Maar we kunnen het ook voor ons laten werken: positieve aandacht geven aan een klus die je leuk vindt zorgt altijd voor een positieve dynamiek.
Energie werkt nooit alleen. Iets of iemand kan goed in zijn energie zitten, maar het heeft ook een richting nodig, een doel. Met een helder doel voor ogen werkt energie gericht. Als je een helder doel hebt, dan geven de dingen die je doet jou ook energie, je krijgt echt wat van de grond. Je wordt letterlijk schepper van je eigen leven
Energie is goed te voelen. Ieder mens, bedrijf of organisatie heeft energie in en om zich heen. Iedereen kent dit (‘deze persoon zit lekker in zijn vel’, ‘in deze ruimte hangt veel stress’, ‘dit bedrijf voelt leeg, de fut is eruit’). De energetische toestand heeft een ongelofelijke invloed op het dagelijkse gebeuren. De energie van planten, bomen, tuinen, bossen, natuurgebieden of boerderijen (eigenlijk alle levende organismen) kan uit balans zijn, of de verbinding met het diepere wezen, met de ziel, kan verstoord zijn.
Iedereen ervaart energie in zijn lichaam, of je het nou bewust zo noemt of niet. Waar veel energie is, voelt het lichaam groot aan. Waar weinig energie is, kun je moeilijk contact maken met dat lichaamsdeel. Energie kun je ervaren in de vorm van pijn, zachte tintelingen, warmte, stroompjes en emoties. Energie stroomt door ons heen en om ons heen.
Energetisch lichaamswerk Energetisch lichaamswerk maakt gebruik van lichaamsgerichte oefeningen, aandacht, werken met intentie, verdiepte ademhaling en aanraking. Daarnaast worden ondersteunende gesprekstechnieken aangereikt. Energetisch lichaamswerk maakt het ons op die manier mogelijk om transformatieprocessen te begeleiden en transformatie tot stand te brengen.
Ben je coach en wil je verdere ervaring opdoen in het werken met lichaamsgerichte en energetische technieken of zoek je een bijscholing om te kunnen verdiepen in je eigen proces? Bekijk onze training Energetisch Lichaamswerk van onze senior docent/mentor Carin Mannak.
Hieronder vind je het programma en de data van deze training. En daaronder vind je simpele maar krachtige grondingsoefeningen die je zelf overal kunt uitproberen. Met deze zintuiglijk gebaseerde aardingsoefeningen kun je je geest en je lichaam opnieuw verbinden met elkaar. Dit herinnert ons eraan dat we in het HIER en NU zijn, en dat we VEILIG zijn. Vriendelijke groet,Atma Team
WAT HOUDT DE TRAINING IN?
Gronding.
Bodyreading.
Therapeutisch werken met aanraking (haptotherapie).
Lichaamsgerichte vertaling van basisveiligheid, ruimte, grenzen, individualiteit en (zelf)vertrouwen.
Ademobservatie en analyse, coaching via ademhaling.
Contact met het lichtlichaam, heling van het pijnlichaam.
Energetisch lichaamswerk.
Therapeutisch werken met lichtremedies
ROOSTER STARTENDE GROEP
Les 1 – 16 januari 2020
Les 2 – 13 februari 2020
Les 3 – 12 maart 2020
Les 4 – 9 april 2020
Les 5 – 14 mei 2020
Les 6 – 11 juni 2020
SIMPELE EN KRACHTIGE GRONDINGSOEFENINGEN
Gebruik alleen de oefeningen waarbij je je prettig voelt.
Oefening: Hoe is je dag?
Neem een moment en herinner jezelf wie je bent, zeg je naam, zeg je leeftijd, zeg waar je nu bent. Zeg wat je vandaag hebt gedaan en wat je hierna gaat doen.
Oefening: Gronding in de nacht
Mocht je ’s nachts weleens wakker worden: Vertel jezelf wie je bent en waar je bent. Welk jaar is het, wat is je leeftijd? Kijk rond in je slaapkamer en benoem de voorwerpen die je ziet. Voel het bed waarin je ligt, de warmte of koelte van de lucht en merk geluiden op die je hoort.
Oefening: Prettig gezelschap
Wanneer je in gezelschap bent van mensen bij wie je je op je gemak voelt: concentreer je op wat ze zeggen en doen en herinner jezelf eraan waarom je bij ze bent.
Oefening: Stop en luister
Sta stil en benoem welke geluiden je hoort. Begin met het dichtstbijzijnde of hardste geluid. Verplaats vervolgens je bewustzijn geleidelijk naar geluiden die van verder weg komen.
Oefening: Pak het moment
Houd een kop thee in beide handen vast en voel de warmte. Adem de geur in en haast je niet om het meteen op te drinken. Neem kleine slokjes en neem de tijd om elke slokje te proeven, te ruiken en te voelen.
Oefening: Temperatuur
Wanneer je naar buiten loopt, voel dan de temperatuur van de lucht en voel hoe deze verschilt (of vergelijkbaar is) met waar je net vandaan komt.