Moederdag

Moederdag

Redactionele bijdrage van Atty Al Rifai

 

Ieder jaar, op de tweede zondag van de maand mei, vieren we Moederdag. Weken voor deze datum verschijnen er al folders vol aanbiedingen voor de liefste moeders, etalages worden gevuld met parfums en op alle artikelen lees je de tekst ‘I love mama’. Op deze dag worden mama’s verwend met mooie knutselwerkjes, een ontbijtje op bed, cadeautjes of bossen bloemen, niets is te gek op deze dag!

 

Vorige jaar mei vierde ik (stiekem) al een beetje mijn eerste Moederdag, want die dag kwam ik er achter in verwachting te zijn van ons eerste kindje. Een betere dag om dit te ontdekken was er niet! Normaal gesproken is een cadeautje voor onze moeders toch wat lastig: weer badolie, een lekker geurtje, die mooie bos bloemen.. Maar vorig jaar was het geen probleem om dit te verzinnen, ze kregen beiden een rompertje met de tekst ‘oma’s knuffel’. Een betere Moederdag konden zij zich niet wensen;).

 

En nu, dit jaar, vier ik mijn eerste echte Moederdag! Mijn zoontje is nu bijna vier maanden oud. Eigenlijk verheug ik mij stiekem al er op dat hij later, net als ik vroeger, met de mooiste knutselwerkjes komt aanzetten zodat ik deze in de kast kan zetten en vol trots kan showen aan mijn familie & vrienden. Daar zal dit jaar nog niet zoveel van komen, maar het feit dat ik moeder ben is voor mij het mooiste cadeau ooit!

 

Op Facebook vroegen wij hoe jullie het liefste Moederdag vieren. Eigenlijk zijn wij moeders allang blij dat wij onszelf moeder mogen noemen van deze mooie kleine (of misschien al hele grote) wondertjes. Een knuffel, een kus, een lieve lach en een mooie tekening, dat is meer waard dan al die parfums en andere artikelen uit de winkel. En ach, al die andere zaken, zoals koken, opruimen, heen en weer rijden, afwassen, wassen, ga zo maar door, nemen we gewoon voor lief;).

 

Voor alle lieve mama’s, een heel fijne Moederdag! ♥

 

moederdag tekening kinderen

Scroll naar boven