Editorial: #Voeding
Een dag op social media in 2014: op tijd opgestaan (#goodmorning #happyday #energetic), ontbeten met havermout met superfoods (#healthy #overnightoats #voedselzandloper #cleaneating), dan naar mijn werk.
Daar ga ik minder koffie en meer water drinken (nee, dankjewel, geen koekje bij de groene thee #30daysnosugarchallenge) en lunchen met een salade (daar kunnen ook nog wel wat #superfoods doorheen). Thuis maak ik friet, niet van aardappel (#nocarbs #geencheatday), maar van knolselderij uit eigen tuin (#homegrown). Mocht vlees nou wel of niet? En olijfolie? En zuivel: melk niet, yoghurt wel? Of melk wel en yoghurt niet? (#HELP #jebentwatjeeet #ikweethetallemaalooknietmeer)
Afgelopen jaar was (gezonde) voeding een hot topic. Superfoods zijn volop verkrijgbaar in de supermarkten, de ouderwetse havermout werd in een hip jasje gestoken, het Voedingscentrum startte een campagne tegen ongezonde ‘impulssnacks’ en op Twitter en Instagram vlogen de foto’s van salades en groene smoothies voorbij. We willen weten wat we eten, waar het vandaan komt en steeds meer mensen kweken hun eigen groenten. De verwachting is dat dit ook in 2015 belangrijke onderwerpen blijven. Voor ons een reden om voor het eerste kwartaal het thema ‘Voeding’ te kiezen.
Het ene moment zijn wij bewust bezig met wat wij ons lichaam voeden, maar op andere momenten maken wij ook veel onbewuste keuzes qua voeding. Dat verkeerde voeding tot vele ziektes of aandoeningen kan leiden is al jaren bekend, maar wat is anorexia precies? Wist je dat veel jongens ook anorexia hebben, maar dat op dit onderwerp nog veel taboe zit? Dat overgewicht niet altijd komt doordat mensen slechte eetgewoontes hebben? En weet jij wat voeding precies doet voor de ziel? Dit en meer lees je de komende drie maanden op de Atma blog.
Graag tot ziens op ons blog!
– De redactie