Basic Coaching Tools

in 3 dagen
sinds 2005
Je leert in deze 3-daagse cursus de krachtigste technieken en methoden voor coaching, gedoceerd door Peter Krijger

dag 1 – het actiewiel
dag 2 – visualisatie technieken
dag 3 – levensloop

Onderwerpen

Dag 1 – Het actiewiel

Het actiewiel is een uniek coachingsmodel, ontwikkeld door Peter Krijger, de oprichter van het Atma Instituut. Het bestaat uit de vragen: Hoe gaat het? Wat wil je? Wat kun je? Wat besluit je? Je leert dit model te gebruiken bij allerlei coaching situaties. Daardoor wordt het zelfinzicht en de besluitvaardigheid van je cliënt aanzienlijk verhoogd.

Dag 2 – Visualisatie

Je leert tijdens deze coaching opleiding een aantal bijzondere visualisatietechnieken die een verdieping en verruiming in het bewustzijn scheppen. Door visualisaties gaat de cliënt voorbij aan het rationele denken. Daardoor krijgt de cliënt meer contact met zijn gevoel, wordt de creativiteit en intuïtie gestimuleerd en ontstaan er diepere inzichten dan wanneer er alleen gepraat wordt. Er komen speciale communicatievaardigheden aan de orde om effectief visualisaties te doen.

Dag 3 – Levensloop

Voor iedere coach is het belangrijk dat hij inzicht heeft in levenslooppsychologie en de persoonlijke ontwikkeling die de mens in zijn leven doormaakt. Je leert een aantal effectieve coachingstools waarmee je de cliënt begeleidt tijdens verschillende levensloopfasen, zoals werken met autobiografie, visualisaties en de levensloopwandeling.

De opleiding is voor de volgende doelgroepen:

  1. Mensen die zich willen oriënteren op het vak van coaching om te kijken of dit een geschikt beroep voor ze is. 
  2. Mensen die een eigen praktijk willen starten in coaching. 
  3. Professionals die effectieve coachingsvaardigheden willen toevoegen aan hun werk in het bedrijfsleven, de zorg of het onderwijs.
  4. Mensen die de basisvaardigheden van coaching willen leren om te kunnen doorstromen naar de opleidingen Life Coaching, KinderCoaching of VitaliteitsCoaching.
  5. De opleiding Coaching Basics is de eerste plaats bedoeld voor mensen die coachingsvaardigheden willen leren. De opleiding staat echter ook open voor mensen die voornamelijk willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en beter willen leren communiceren met andere mensen in het algemeen. 

Introductiedag

Het Atma Instituut vindt het belangrijk dat je een cursus kiest die goed bij jou past. Om een goed beeld te krijgen van onze cursussen, ontvang je uitgebreide informatie en demonstraties van verschillende technieken en methoden. Door de interactieve opzet van onze introductiedag kun je zelf onze werkwijze en leermethode ervaren.

Schrijf je in

Ik schrijf mij in voor de cursus:
Nieuwsbrief

We beloven je dat we je nooit spam sturen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar boven